Recenzija: Prestigio MultiPhone 4040 Duo

Multimedija

Galerija sadrži klasičan prikaz fotografija i video isječaka te organizaciju u albume. Svaku je fotografiju izravno iz galerije moguće poslati MMS-om ili E-mailom te podijeliti na društvenim mrežama i ostalim online servisima (Picasa, Dropbox itd.)

Unutar galerije postoji i alat za osnovnu obradu fotografija (rotiranje, izrezivanje i sl.), što je izvedeno jednostavno i radi prilično brzo.

Video reprodukciju je moguće pokrenuti na dva načina: izravno iz galerije i putem posebne “Videos” aplikacije. Ovaj video player je dosta jednostavan, a formati video zapisa koje podržava su .3gp, .mp4 i .avi. Sve datoteke u ovim formatima pokrenuli smo bez bilo kakvih problema, pa čak i one veće od 700 MB. Zamjerka ide na račun izostanka podrške za titlove, kao i bilo koje dodatne opcije.

Music player  je također prilično jednostavan i nudi najosnovnije funkcije. Podržava razvrstavanje sadržaja po naslovu, albumima i izvođaču, a omogućuje i kreiranje playlista. Od dodataka potrebno je spomenuti zvučne efekte čije je podešavanje omogućeno putem ručnog equalizera.

Prilično jak vanjski zvučnik omogućuje ugodno slušanje glazbe, ali za pravi stereo ugođaj ipak su potrebne slušalice.

Kamera

5 MP kamera na ovom uređaju proizvodi prilično kvalitetne fotografije, pogotovo ako u obzir uzmemo cjenovni razred. Fotografije snimljene na dnevnom svjetlu vrlo su visoke kvalitete, a od velike pomoći je i funkcija autofokusa. Kad su u pitanju fotografije u uvjetima slabijeg svjetla, a pogotovo one u mraku gdje je potrebna pomoć bljeskalice, stvari nisu tako bajne. Naime, fokusiranje i podešavanje bljeskalice u tim uvjetima traje dulje nego što je uobičajeno, zbog čega su vam potrebe savršeno mirne ruke.

Softver kamere dolazi s osnovnim ICS sučeljem poznatim s Galaxy Nexusa. Kad su u pitanju mogućnosti, imamo HDR način snimanja, odabir scena, podešavanje ekspozicije i balansa bijele boje.  Treba spomenuti još i mogućnost snimanja panoramskih fotografija koje se izvodi na uobičajen način. U nastavku slijedi nekoliko primjera u uobičajenim uvjetima: (vanjsko svjetlo, zatvoreni prostor i potpuni mrak uz upotrebu bljeskalice).

I sada smo napokon stigli do snimanja video isječaka. Naime, kada smo na računalo prenijeli video isječak snimljen ovim uređajem, ugodno smo se iznenadili činjenicom da je snimljen u 720p  rezoluciji (1280 x 720 točaka), no treba reći da se ovdje ne radi samo o tome. Naime, izostanak dodatne kompresije videa kao kod modela 4300 rezultira osjetno većom količinom detalja i možemo reći da je ukupna kvaliteta videa na osjetno višoj razini.

U nastavku slijedi primjer video isječka:

Baterija

Prestigio MultiPhone 4040 Duo dolazi s 1500 mAh baterijom koja u okvirima Android eko-sustava ovom uređaju osigurava solidnu autonomiju. U uvjetima kada je uređaj stalno spojen na internet (3G/Wi-Fi), aktivnom sinkronizacijom jednog mailboxa i Google talk aplikacije te uz razumno korištenje ostalih resursa, baterija je izdržala dan i pol. Ovdje podrazumijevam nekih 20 minuta razgovora, snimanje desetak fotografija i nekoliko video isječaka, 20 minuta surfanja, 30 minuta slušanja glazbe i povremeno pregledavanje mailova.

Zaključak

MultiPhone 4040 Duo u Prestigio obitelji trenutno predstavlja sredinu, barem kada je naše tržište u pitanju, premda je dimenzijama zanemarivo manji od većeg modela 4300, od kojeg je bolji u segmentu snimanja video isječaka.

Vidjeli smo da je dual SIM menadžment izveden jednako kvalitetno kao na većem modelu, a i ostale funkcije ne zaostaju puno. Ono što će mnogi zamjeriti je TFT zaslon koji se ne može mjeriti s novijom IPS tehnologijom korištenom u 4300 modelu.
Nedostatak zaštite protiv grebanja zaslona svakako je nedostatak, pogotovo ako pogledamo što nudi konkurencija, ali ako samo malo pripazite gdje uređaj odlažete, problema ne bi trebalo biti.

Za cijenu od 1299,00 kuna ovaj uređaj zaista nudi mnogo, no ukoliko vam snimanje video isječaka nije od presudne važnosti i nije vam problem dati 200 kuna više, svakako preporučamo model 4300.

Više o ovom modelu potražite na stranicama proizvođača.

Uređaj na testiranje ustupio: Asbis

 

Stranice: 1 2 3


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT