Recenzija: Prestigio MultiPhone 4300 Duo

Dual SIM

Podrška za dvije SIM kartice jedna je od glavnih značajki ovog uređaja i odmah ćemo kazati da je izvedena iznenađujuće dobro. Do sada nismo imali prilike testirati Android uređaje s dvije SIM kartice, pa ovo i za nas predstavlja svojevrsnu novost.

U početku odmah treba reći da u uređaju postoje dva 2G (GSM(EDGE) čipa, što znači da su obje SIM kartice istovremeno aktivne i da s bilo koje, odnosno preko bilo kojeg od ta dva operatera, u svakom trenutku možete upućivati, odnosno primati pozive. Naravno, dok je razgovor preko jednog operatera u tijeku i netko vas u tom trenutku zove na drugi broj, dobit će signal zauzeća.
Kao dodatak, u postavkama je moguće odrediti koja od dviju SIM kartica ima prioritet, pa će se svi odlazni pozivi automatski obavljati preko nje. Ukoliko pozive namjeravate obavljati s obje kartice, u postavkama podesite da vas uređaj prije svakog poziva zapita.
Sve postavke koje vrijede za glasovne pozive mogu se podesiti i za podatkovni promet. Dakle, uređaj praktički možete podesiti da s jedne SIM kartice upućuje pozive, dok drugu koristi samo za data promet. Ovo može biti korisno u slučaju kada uz jednu običnu za glasovne pozive, imate i dodatnu SIM karticu isključivo za podatkovni promet.

Također, svakom se kontaktu može dodati oznaka koja određuje s kojeg se broja, odnosno SIM kartice upućuje glasovni poziv. Ovo je korisno u slučaju kada kod jednog operatera imate posebne pogodnosti za razgovore unutar mreže.

Kad je 3G podrška u pitanju, stvari su malo drukčije. Naime, u uređaju postoji samo jedan 3G čip, što znači da samo jedna SIM kartica u datom trenutku ima pristup 3G mreži, a u postavkama je također moguće odrediti koja će SIM kartica i ovdje imati prioritet. Naravno, ovo ne predstavlja ni najmanji problem jer se sve ionako nesmetano može obavljati preko 2G mreža, a prioritet za korištenje 3G mreže eventualno možete dodijeliti onoj SIM kartici, tj. operateru preko kojeg češće koristite spajanje na internet, odnosno preko kojeg imate povoljniju podatkovnu tarifu.

SMS poruke u dual SIM sustavu također funkcioniraju prilično jednostavno. Prilikom slanja SMS poruke sustav vas upozorava da jedna mreža mora biti definirana kao zadana, no povlačenjem statusne trake na vrhu zaslona u trenutku se otvara jednostavni izbornik koji omogućuje trenutnu izmjenu zadanog operatera.

Ukratko, dual SIM sustav je na ovom uređaju izveden iznimno dobro. Podešavanje postavki je intuitivno i što je najvažnije jednostavno, bez nepotrebnih komplikacija.

Što se tiče korištenja Viber, WhatsApp i sličnih aplikacija, stvar radi potpuno jednako kao na običnim, „single SIM“ uređajima. Budući da je na jednom uređaju općenito moguće koristiti samo jednu takvu aplikaciju, poruke će vam stizati za onaj broj s kojim ste se prilikom instalacije registrirali na dotični servis.

Stranice: 1 2 3 4


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT