Recenzija: Prestigio MultiPhone 4300 Duo

Operativni sustav, sučelje, performanse…

Operativni sustav koji pokreće MultiPhone 4300 je Android 4.0 Ice Cream Sandwich, a ono što će se mnogima zasigurno svidjeti je “obični” Googleov Android. Naime, ne postoji nikakva posebna nadogradnja sučelja, a jedino što upada u oko je drukčiji set ikonica. Također, razlika u odnosu na izvorni Googleov Android na drugim uređajima je i ograničenje na samo tri početna zaslona. Intervencija u sučelje je isto tako vidljiva na statusnoj traci koja povlačenjem prema dolje otkriva pomičnu traku s prečicama za često korištene postavke.
Način dodavanja prečica aplikacija i widgeta na početni zaslon identičan je onom na svim uređajima s izvornim Androidom, a u startu je ponuđen i široki spektar widgeta.

Kao i svaki drugi  ICS Android, uređaj u startu nudi alat za praćenje potrošnje podatkovnog prometa i određivanje postavki za upozorenja kada se vam se paket približi kraju.

Cortex A9 procesor takta 1 GHz u kombinaciji s 512 MB RAM-a s običnim se Androidom nosi vrlo dobro i može se reći da sve radi brzo i fluidno.

Ono što će mnoge korisnike vjerojatno zbuniti je način na koji uređaj imenuje, tj. klasificira internu memoriju. Interna memorija telefona za koju je deklariran kapacitet od 4 GB u uređaju je podijeljena na “Unutarnju pohranu” i “USB pohranu”. Ovu potonju neke aplikacije mogu doživjeti kao “SD karticu”, što opet predstavlja samo naziv.

Što se tiče kapaciteta, korisniku je dostupno 2,5 GB memorije, s tim da 0,5 GB pripada “internoj pohrani”, dok se 2 GB odnosi na “USB pohranu”.

U postavkama aplikacija unaprijed je moguće odrediti prioritet instalacije, tj. odabrati koji će dio memorije uređaj koristiti kao prioritet za instalaciju.

Web preglednik

Web preglednik, kao sastavni dio svakog Android uređaja na Prestigiu dolazi u izvornoj ICS verziji, bez primjetnih intervencija od strane proizvođača. Dakle, imamo prilično veliku dostupnu površinu za prikaz sadržaja web stranica te adresnu traku s prečicama prema zabilješkama i tabovima u vrhu, koja se nakon učitavanja povuče i time ostavlja još veću površinu za surfanje.

Podržano je otvaranje višestrukih tabova/prozora preglednika te njihova jednostavna izmjena. Putem vašeg Google računa možete sinkronizirati sve bookmarke s Chrome preglednika na vašem desktop računalu.

Text reflow (prilagodba fomrat teksta zumiranom nivou stranice) nije podržana automatski, ali u postavkama možete odrediti optimalnu veličinu teksta za čitanje, koju će preglednik kasnije automatski prikazati i prilagoditi zaslonu.

Poruke

Kao i svaki Android uređaj, Presigio MultiPhone 4300 Duo nudi mnoge korisne alate za organizaciju poslovnog i privatnog života. Uz SMS i MMS poruke, uređaj nudi komunikaciju putem e-maila i definiranje višestrukih POP, IMAP i MS Exchange pretinaca. Automatske postavke osigurane su za najpopularnije servise, dok ćete ih za poslovne mailboxove morati unijeti ručno.

Treba reći da ovaj uređaj nema instaliranu Google Talk aplikaciju, što je pomalo neobično, no to ne bi trebalo predstavljati problem jer u Google Play trgovini postoji cijeli niz klijenata koji podržavaju komunikaciju putem ovog protokola (Fring, IM+, Nimbuzz…) Ukoliko ipak pod svaku cijenu želite instalirati Google Talk, znajte da to vjerojatno neće biti moguće bez root pristupa.

Stranice: 1 2 3 4


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT