Recenzija: Prestigio MultiPhone 4500 Duo

Multimedija

Kod multimedije imamo istu priču kao na modelu 5000. Galerija fotografija nudi klasično sortiranje po albumima, a prepoznaje sve slikovne i video datoteke neovisno o stvarnoj lokaciji na uređaju. Omogućeno je jednostavno uređivanje (obrezivanje i rotacija) te jednostavna podjela na društvenim mrežama i slanje mailom/MMS-om.

Video reprodukcija se također pokreće iz same galerije, unutar koje imamo posebnu mapu s video zapisima. Uspjeli smo pokrenuti nekoliko AVI datoteka, no to samo po sebi nije garancija da će sve AVI datoteke biti pokrenute, jer njihova reprodukcija ovisi o korištenim codecima. Ukoliko imate bilo kakvih problema pri pokretanju bilo kojeg video formata instalirajte neki od alternativnih video playera, a jedan od najboljih je svakako vPlayer.

Vanjski zvučnik možemo svrstati u kategoriju srednje jakih i zadovoljit će većinu korisnika.

Kamera

Prestigio PAP 4500 ima još jednu karakteristiku koja ga razlikuje od ostalih članova obitelji, a to je, naravno, kamera. Osim što je broj megapiksela poveća na osam, treba reći i da je ukupna kvaliteta fotografija na višem nivou. Slike su vidljivo jasnije i oštrije s dovoljnim kontrastom i prilično vjernim prikazom boja. U nastavku slijedi nekoliko primjeraka u različitim svjetlosnim uvjetima.

Nadalje, poboljšanje u segmentu kamere vidljivo je i prilikom snimanja videa. Prestigio sada snima HD video, doduše u 720p rezoluciji, no u usporedbi s onim što smo vidjeli na prethodnim modelima, ovo je svakako značajan napredak. Bitrate videa se kreće između 8 i 9 mbps što je u okvirima ove rezolucije dovoljno za kvalitetan prikaz detalja. Jedan primjerak videa slijedi u nastavku.

Baterija

Baterija kapaciteta 1800 mAh uz nešto intezivniju upotrebu uspjela je izdržati i malo više od jednog dana, što je zbog svih okolnosti vrlo dobar rezultat. Naime, uređaj je tijekom testiranja stalno bio spojen na internet putem WiFi-a i 3G mreže, a istovremeno su bile aktivne obje SIM kartice. Korištenjem jedne SIM kartice i spajanjem na internet po potrebi, autonomija se može produljiti i na dva dana.

Zaključak

Prestigio MultiPhone 4500 Duo, ako ga promatramo kroz prizmu cijene, možemo svrstati u srdnje niži cjenovni razred, no prema karakteristikama on zaslužuje plasman u gornju srednju kategoriju Android uređaja. 4.5” IPS zaslon s Gorilla Glass slojem, dvojezgreni procesor, 1 GB RAM-a, dva SIM modula u relativno kompaktnom kućištu dobijete za 2000,00 kuna. U cijenu je uračunata i odlična kožna futrola koja će uređaj dodatno štititi od oštećenja. Specifikacije same po sebi obećavaju mnogo, a tijekom ovih desetak dana testiranja uvjerili smo se da to nisu prazna obećanja. Uređaj se pokazao vrlo brzim i stabilnim, uz zamjerku prilično male interne memorije, no taj problem donekle rješava mogućnost korištenja memorijskih kartica.

I na kraju odgovor na glavno pitanje  – isplati li se? Naravno. Za iznos od 2000 kuna u ovom trenutku ne možete kupiti uređaj s boljim karakteristikama i prema svemu sudeći, tako će još neko vrijeme i ostati.

Uređaj na testiranje ustupio: Asbis

Detaljne specifikacije

U nastavku slijedi kratki video osvrt:

Stranice: 1 2 3


 
 

Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT