Recenzija: Prestigio MultiPhone 5000 Duo

Multimedija

Galerija fotografija nudi uobičajen raspored i razvrstavanje fotografija, mogućnost jednostavne obrade (rotiranje i izrezivanje), slanje MMS-om ili mailom te dijeljenje na društvenim mrežama i drugim online servisima.

Reprodukcija video datoteka se odvija izravno iz galerije, jer posebna aplikacija za tu svrhu ne postoji. Uz uobičajene MP4 i 3GP datoteke uspjeli smo pokrenuti i nekoliko DivX-a, no budući da su oni puno širi pojam, njihova reprodukcija će ovisiti o korištenim codecima. Za potpun doživljaj gledanja filmova na velikom zaslonu najbolje je instalirati neki od alternativnih video playera iz Google play trgovine.

Reprodukcija glazbe odvija se kroz standardnu aplikaciju Music koju smo također upoznali na mnogim Androidima i nudi jednostavan prikaz i razvrstavanje glazbe. Jačina vanjskog zvučnika  nije među najboljima, ali će većini biti prihvatljiva.

Kamera

Prestigio MutiPhone 5000 Duo dolazi s 5 MP kamerom opremljenom autofokusom i LED bljeskalicom. Sučelje je identično onom na Galaxy Nexusu, tj na izvornom ICS-u. Softver kamere nudi mogućnost snimanja HDR fotografija, panoramskih fotografija, izbor scena te osnovne filtere. Omogućeno je podešavanje trajanja ekspozicije, ISO osjetljivosti, kontrasta i mjerenja svjetlosti. Tu je još i samookidač te mogućnost snimanja prednjom kamerom.

Za kvalitetu fotografija možemo reći da je na razini cjenovnog razreda, a primjere možete vidjeti ispod.

IMG_20130129_094031IMG_20130129_094211

Unatoč dvojezgrenom procesoru snimanje video isječaka ograničeno je na VGA rezoluciju (640 x 480 točaka), što znači da krivnju možemo baciti na sami senzor. Kvaliteta ovakvog videa nije za pohvalu, a jedan takav primjerak možete vidjeti u nastavku:

Baterija

Veliki zaslon = velika potrošnja. No ipak, iz razloga što je zaslon izrađen u TFT-LCD tehnologiji, njegova potrošnja nije toliko velika kao na AMOLED zaslonima. 2200 mAh baterija na ovom uređaju neće vas iznevjeriti i izdržat će cijeli dan čak i uz intezivniju upotrebu svih resursa uređaja. Treba imati na umu da Prestigio PAP 5000 zbog svoja sva SIM modula mora držati dvije stalno aktivne konekcije, no unatoč tome baterija je uspjela izdržati i više od jednog dana.

Zaključak

Ne treba biti mudrac da bi se zaključilo kako Presitigio uređaji nude iznimno visok omjer uloženog i dobivenog. Za 1700,00 kuna ovdje dobivate 5-inčni zaslon, dvojezgreni Cortex-A9 procesor, dva SIM modula, prilično izdržljivu bateriju, pristojne performanse i uz sve to još i lijepu kožnu futrolu.
Svi oni koji vole velike zaslone, a pri tom ne žele plaćati po nekoliko tisuća kuna za najskuplje modele ili se ne žele ugovorom vezati uz jednog operatera, Prestigiu PAP 5000 definitivno će biti odličan izbor.

Naravno, pritom će trebati pretrpjeti nešto veću masu, manju rezoluciju zaslona, zanemariti lošiju video kameru i vidljive otiske prstiju, no s obzirom na ostale okolnosti nabrojane stavke su lako podnošljive.

Uređaj na testiranje ustupio Asbis.

Detaljne tehničke specifikacije potražite na stranicama proizvođača.

Video osvrt:

Stranice: 1 2 3


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT