Recenzija: Samsung Galaxy Beam

Projektor

Projektor se može uključiti fizičkom tipkom na vrhu desnog boka uređaja, odnosno na mjestu na kojem smo inače navikli vidjeti tipku za uključivanje uređaja, a moguće ga je aktivirati i putem njegove vlastite aplikacije. Kad ga uključite na zaslonu se pojave postavke za fokusiranje slike i namještanje ostalih detalja. Fokusiranje projekcije jedna je od najvažnijih stavki kod projektora i ovisna je o razmaku između uređaja i površine na koju se projicira. U Samsungu navode da je idealna razdaljina za kvalitetnu projekciju dva metra, no ako je prostorija dobro zamračena čak pri tri metra udaljenosti projekcija je još uvijek respektabilne kvalitete.
Kad je projektor u pitanju općenito vrijedi pravilo: što je udaljenost manja i prostorija zamračenija to je projekcija kvalitetnija.

Uređaj dolazi s posebnom “Projektor” aplikacijom koja sadrži postavke i dodatne softverske mogućnosti kojima je projektor opremljen.

“Fokus i zakretanje” je onaj dio koji inače vidite kad uključite projektor i služi upravo onome što sam naziv sugerira. “Kratke bilješke” još je jedan u nizu loših prijevoda na smartphone uređajima, a pokušava prevesti termin “Quick pad”. Naime, radi se o mogućnosti uključivanja strelice kao pokazivača detalja na sadržaju koji se projicira te obilježavanja teksta ili dijela slike bojom. Ovo potonje zapravo predstavlja neku vrstu digitalnog markera. Moguće je birati boje označavanja, kao i “gumicu” za brisanje.

“Pokazivač” odnosno “Visual presenter” alat koji uključuje stražnju kameru i sadržaj u objektivu projicira na zid, dakle može poslužiti kao grafoskop. Ipak, za ovu radnju potrebno vam je svjetlo, a u takvim uvjetima projekcija gubi na kvaliteti.

Naravno, Samsung Galaxy Beam neće osigurati upotrebljivost klasičnog projektora, no svakako može poslužiti osnovnoj svrsi. Uostalom, ista se priča već godinama povlači oko kamera na mobitelu koje vjerojatno nikada neće u punom smislu zamijeniti one na punokrvnim fotoaparatima. Slično je i s gledanjem filmova.

Općenito, pomoću ovog projektora moći ćete održati kraće i jednostavnije prezentacije, pogledati film u malom društvu i u maloj prostoriji. Projektor može poslužiti i kao svjetiljka s bijelim, crvenim, plavim ili zelenim svjetlom, a tu su još i dodaci poput mogućnosti ubacivanja glazbe i dodatnog svjetla u pozadinu projekcije.

Baterija od 2000 mAh omogućuje do 3 sata rada projektora što znači da ćete moći pogledati i više od cjelovečernjeg filma. Također, Samsung Galaxy Beam se isporučuje s dodatnom baterijom i dockom za njeno punjenje, tako da odmah po upotrebi možete koristiti drugu bateriju.

U nastavku pogledajte kratki video koji prikazuje upotrebu projektora:

Stranice: 1 2 3 4


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT