Recenzija: Samsung Galaxy Beam

Kamera

Samsung Galaxy Beam dolazi s 5 MP kamerom i LED bljeskalicom. Sučelje kamere  u osnovi je minimalističko, no unutar izbornika leži cijelo carstvo dodatnih opcija. Kamera je opremljena uobičajenim mogućnostima kao što su ručno podešavanje kontrasta, ISO vrijednosti i ekspozicije te dodatnim kao npr. scene, određivanje fokusa dodirom, detekcija lica, geotagging i panorama.

Kvaliteta fotografija snimljenih ovom kamerom mogla bi se svrstati u vrlo dobre, a u nastavku pogledajte neke od njih snimljene u različitim uvjetima osvijetljenosti, uz automatske postavke fotoaparata.

Samsung_galaxy_beam2Samsung_galaxy_beam1Samsung_galaxy_beam3

Premda većina smartphone uređaja s dvojezgrenim procesorima ima mogućnost snimanja HD videa u 1080p rezoluciji, Samsung je to na ovom uređaju ograničio na 720p rezoluciju (30 fps). Ovo je vjerojatno posljedica ugradnje jeftinijeg, ali i slabijeg čipseta NovaThor U8500. Kvaliteta snimljenog videa odgovara prosjeku koji smo do sada vidjeli na mobitelima jer povećani stupanj kompresije donosi manji broj detalja. Bilo kako bilo, video kamera će svakako zadovoljiti prosječnog korisnika.

Baterija

Ako zanemarimo projektor, koji će bateriju potrošiti u otprilike tri sata konstantnog rada, 2000 mAh u Samsungu Galaxy Beam dovoljno je za skoro dva dana autonomije. Ovdje podrazumijevamo naše uobičajene početne uvjete sa stalno aktivnom internetskom vezom (3G/WiFi), sinkronizacijom jednog mailboxa, aktivan Google Talk i umjerenom do intezivnom upotrebom svih resursa.
Možda je potrebno još jednom naglasiti da Samsung Galaxy Beam u prodajnom paketu donosi i rezervnu bateriju s dockom za punjenje, što je vrlo rijeak slučaj na našem tržištu.

Zaključak

Samsung Galaxy Beam jedinstven je uređaj. Projektor je ono što ga čini jedinstvenim i zbog čega nema izravnu konkurenciju. Vidjeli smo da se hardverski temelji na Galaxyju S Advance od kojeg se razlikuje upravo po tome što sadrži projektor zbog čega je i debljina malo narasla, ali i po tome što ima ugrađen jeftiniji (LCD) zaslon. Naravno, da bi se postigla prihvatljiva cijena negdje se moralo ušparati.

O nekom posebnom cjenovnom rangu također je besmisleno govoriti jer, kao što je već rečeno, uređaj nema izravnu konkurenciju. Samsung Galaxy Beam trenutno možete pronaći u ponudi Vipenta po cijeni od 3.999,00 kuna (bez ugovorne obveze) dok se uz potpisivanje ugovora može nabaviti znatno jeftinije.

 

Stranice: 1 2 3 4


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT