Recenzija: Samsung Galaxy Mini 2

Multimedija

Samsung Galaxy Mini 2 dolazi sa standardnom Android galerijom fotografija koja objedinjuje sve slike i video zapise, neovisno u kojem se dijelu memorije nalaze. Omogućuje pregled slika u punoj rezoluciji, a podržano je zumiranje dvostrukom dodirom te “štipanjem”. Svaku je sliku izravno iz galerije moguće poslati MMS-om, e-mailom ili podijeliti na društvenim mrežama te na onlise servisima kao što su Picasa ili Dropbox.

Iako dolazi s posebnom aplikacijom za reprodukciju videa, Samsung Galaxy Mini 2 ne podržava DivX format videozapisa, što je pomalo čudno i razočaravajuće. Naravno, malo tko će poželjeti na 3,27” zaslonu odgledati film, no izostanak podrške za najpopularniji video format nije za pohvalu. Umjesto toga, video player bez problema vrti mp4 i 3gp video, pod uvjetom da nisu snimljeni u visokoj rezoluciji.

Samsung Galaxy Mini 2 možete koristiti i kao mp3 player. Naime, reprodukcija glazbe odvija se putem aplikacije upravo pod tim nazivom. Glazbene datoteke moguće je razvrstati po izvođaču, albumu i playlistama, a kao dodatak tu je equalizer. Što se zvučnih efekata tiče podržana je 5.1 kanalna virtualizacija, a ukupna kvaliteta zvuka na pristojnoj je razini i zadovoljit će prosječnog korisnika. Ako ste spojeni na WLAN glazbu možete preslušavati izravno iz Dropboxa, a ne treba zaboraviti ni mogućnost slušanja FM radija s RDS-om.

Povezivanje

Uz povezivanje na 3G i 2G mobilne mreže i WiFi te spajanje putem USB kabela na računalo, Samsung Galaxy Mini 2 podržava DLNA povezivanje putem aplikacije AllShare. Radi se o bežičnom povezivanju s TV uređajima, računalima ili monitorima koji podržavaju DLNA standard.

Kamera

Samsung Galaxy Mini 2 dolazi s 3 MP kamerom, ali bez LED bljeskalice i posebne fizičke tipke za kameru. Sučelje na tražilu poznato je iz prijašnjih Samsungovih modela i nudi osnovne funkcije fotoaprata. Moguće je izabrati rezoluciju od 0,3, 1,3, 2 i 3 megapiskela, uključiti samookidač i namjestiti osnovne postavke. Kvaliteta fotografija odgovara cjenovnom razredu uređaja, dakle s umjerenom dozom šuma. Zbog nedostatka bljeskalice fotografiranje u mraku spada u sferu nemoguće misije, a nedostatak funkcije autofokusa loše utječe na snimanje predmeta iz blizine.

Snimanje video isječaka ovom kamerom neće vas posebno oduševiti, ali će poslužiti svrsi. Maksimalna rezolucija videa je 640 x 480 točaka, a frekvencija 30 fps. Mnogi smartphone uređaji danas snimaju HD 720p video, ali od modela u ovom cjenovnom rangu to bi bilo neozbiljno očekivati.
Sve u svemu, video ovakav kakav je uopće nije loš, dapače, a ako zanemarimo rezoluciju mogli bismo ga usporediti s onim sa skupljih modela.

Baterija

Očekivano, mali zaslon i njegova relativno mala rezolucija rezultiraju manjom potrošnjom energije. 1300 mAh baterija u uvjetima umjerenog korištenja i kada je stalno aktivna internetska veza osigurat će više od jednog dana autonomije, a ukoliko se na internet spajate povremeno i rad prebacite na 2G mrežu možete očekivati i cijela dva dana.

Zaključak

Samsung Galaxy Mini 2, kao što sam u nekoliko navrata naveo, spada u donji cjenovni rang Androida, ali i smartphone uređaja općenito. Oduševit će sve one koji tek ulaze u svijet Androida, a onim naprednijima mogao bi poslužiti i kao sekundarni uređaj. Nemojte očekivati neku bjesnu kvalitetu fotografija i videa niti uživanje u filmovima, ali je zato slušanje glazbe sasvim ugodno. Na telefoniranje, kao osnovnu funkciju nemamo prigovora, no mali zaslon bi ljudima s debelim prstima mogao predstavljati problem, pogotovo kad je upotreba virtualne tipkovnice u pitanju.

Cijena uređaja od 1000-1200 kuna (Bonbon webshop) predstavlja odličan omjer uloženog i dobivenog, a nadamo se da ćemo ga uskoro ugledati i u ponudi drugih operatera. Kao glavne konkurente mogli bismo spomenuti LG Optimus L3 i HTC Explorer, ali po specifikacijama se može mjeriti i s HTC-om Desire C kojeg u segmentu procesora čak i prestiže.

Ukupan dojam nakon druženja s ovim mališanom je pozitivan i svakako ga preporučamo Android početnicima i svima onima koji ne žete trošiti na skuplje uređaje.

Stranice: 1 2 3


 
 

Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT