Recenzija: Samsung Galaxy Note

Virtualna tipkovnica

Očekivano, zahvaljujući velikom zaslonu i tipkovnica je narasla pa je i tipkanje kud i kamo komotnije i ugodnije. Budući da je tipkovnica u okomitom položaju dovoljno široka osjetno se smanjuje potreba za tipkanjem u vodoravnom položaju pa ćete većinu teksta i tipkati u okomitom načinu. Usporedbe radi, okomita tipkovnica je otprilike jednake širine kako vodoravna na iPhoneu 4. Znam da ova usporedba baš i nema smisla, ali eto, čisto za orijentaciju. Također, u okomitom načinu rada postoji mogućnost odabira tipkovnice. Ako ne želite cjelovitu QWERTY možete izabrati alfanumeričku.

Sve tipkovnice podržavaju dijakritičke znakove koji se aktiviraju dužim pritiskom na odgovarajući znak bez kvačice/crtice.

Uz uobičajenu tipkovnicu Samsung Galaxy Note nudi i Swype način unosa teksta (na hrvatskom jeziku) isto kao i Samsung Galaxy S II. Ukratko, Swype na hrvatskom radi iznenađujuće dobro, ima ogroman fond riječi, a jednako ga je moguće koristiti prstom i S-Pen-om.

Video reprodukcija

Smartphone s ovakvim zaslonom jednostavno vapi za video sadržajem, posebice onim u HD rezoluciji jer ga s lakoćom reproducira na najbolji mogući način. Podržan je vrlo širok spektar video formata, a među njima i oni najpopularniji: MP4, 3GP, DivX, Xvid, WMV i naravno MKV. Također, podržan je i 5.1 zvuk, ali samo kroz slušalice.
Podržani su i titlovi, a funkcioniraju jednako nao npr. na BS Playeru na računalu, dakle moraju imati isti naziv kao i film.
Ukoliko iz bilo kojeg razloga niste zadovoljni ovim, u Android Marketu potražite alternativni video player, kao npr. Mobo Player ili vPlayer.

Kamera

8 MP kamera poznata nam je iz modela Galaxy S II što znači da predstavlja sam vrh, a opremljena je LED bljeskalicom i autofokusom. Nekih bitnih razlika u kvaliteti fotografija nema, a i sučelje je praktički isto.

Podržano je snimanje videa u full HD rezoluciji 1080p, ali i onim manjim, npr. 720p. Važno je napomenuti da je tijekom snimanja prisutan kontinuirani autofokus te mogućnost snimanja stereo zvuka. Općenito, kvaliteta snimljenog video sadržaja na nivou je koji se i očekuje od uređaja ovog cjenovnog ranga.

U nastavku slijedi nekoliko primjeraka snimljenih fotografija i video isječaka.

HD Video 1080p snimljen Note-om:

Stranice: 1 2 3 4 5 6 7


 
 

Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT