Recenzija: Samsung Galaxy Note

Virtualna tipkovnica

Očekivano, zahvaljujući velikom zaslonu i tipkovnica je narasla pa je i tipkanje kud i kamo komotnije i ugodnije. Budući da je tipkovnica u okomitom položaju dovoljno široka osjetno se smanjuje potreba za tipkanjem u vodoravnom položaju pa ćete većinu teksta i tipkati u okomitom načinu. Usporedbe radi, okomita tipkovnica je otprilike jednake širine kako vodoravna na iPhoneu 4. Znam da ova usporedba baš i nema smisla, ali eto, čisto za orijentaciju. Također, u okomitom načinu rada postoji mogućnost odabira tipkovnice. Ako ne želite cjelovitu QWERTY možete izabrati alfanumeričku.

Sve tipkovnice podržavaju dijakritičke znakove koji se aktiviraju dužim pritiskom na odgovarajući znak bez kvačice/crtice.

Uz uobičajenu tipkovnicu Samsung Galaxy Note nudi i Swype način unosa teksta (na hrvatskom jeziku) isto kao i Samsung Galaxy S II. Ukratko, Swype na hrvatskom radi iznenađujuće dobro, ima ogroman fond riječi, a jednako ga je moguće koristiti prstom i S-Pen-om.

Video reprodukcija

Smartphone s ovakvim zaslonom jednostavno vapi za video sadržajem, posebice onim u HD rezoluciji jer ga s lakoćom reproducira na najbolji mogući način. Podržan je vrlo širok spektar video formata, a među njima i oni najpopularniji: MP4, 3GP, DivX, Xvid, WMV i naravno MKV. Također, podržan je i 5.1 zvuk, ali samo kroz slušalice.
Podržani su i titlovi, a funkcioniraju jednako nao npr. na BS Playeru na računalu, dakle moraju imati isti naziv kao i film.
Ukoliko iz bilo kojeg razloga niste zadovoljni ovim, u Android Marketu potražite alternativni video player, kao npr. Mobo Player ili vPlayer.

Kamera

8 MP kamera poznata nam je iz modela Galaxy S II što znači da predstavlja sam vrh, a opremljena je LED bljeskalicom i autofokusom. Nekih bitnih razlika u kvaliteti fotografija nema, a i sučelje je praktički isto.

Podržano je snimanje videa u full HD rezoluciji 1080p, ali i onim manjim, npr. 720p. Važno je napomenuti da je tijekom snimanja prisutan kontinuirani autofokus te mogućnost snimanja stereo zvuka. Općenito, kvaliteta snimljenog video sadržaja na nivou je koji se i očekuje od uređaja ovog cjenovnog ranga.

U nastavku slijedi nekoliko primjeraka snimljenih fotografija i video isječaka.

HD Video 1080p snimljen Note-om:

Stranice: 1 2 3 4 5 6 7


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT