Recenzija: Samsung Galaxy S Advance

Operativni sustav, sučelje, prerformanse…

Samsung Galaxy S Advance za operativni sustav koristi Android 2.3 Gingerbread. Budući da je javnosti predstavljen još u siječnju, a na police trgovina stigao negdje u svibnju, ovaj podatak niti ne čudi previše. Ono što je u cijeloj priči važnije je činjenica da vrlo vjerojatno neće dobiti nadogradnju na Ice Cream Sandwich. Nažalost, neki su uređaji osuđeni na stariju verziju softvera, jer se proizvođač zbog niže cijene unaprijed odriče daljnjeg razvoja.
Inače, Gingerbread je još uvijek dominantna verzija Androida s udjelom na postojećim uređajima većim od 60%.

Neovisno o tome što će vjerojatno ostati uskraćen za ICS, Samsung Galaxy S Advance odlično obavlja zadane mu poslove i uz pomoć dvojezgrenog procesora općenito osigurava fluidnost sučelja, ali u okvirima Samsungove TouchWiz nadogradnje koja se ne odlikuje prevelikom brzinom. Ovdje treba reći da u Google Play trgovini postoje kud i kamo brži i još fluidniji launcheri koji će vam osigurati bolje i potpunije iskustvo.

Samsung Galaxy S Advance ima nešto veću količinu RAM-a od prvog Galaxyja S, točnije, 768 MB. Od ovih 256 MB “viška” ne treba očekivati čuda, ali svakako ih je dobro imati u situaciji kada se više aplikacija vrti u pozadini. Isto vrijedi i u slučaju pokretanja zahtjevnijih aplikacija, a najčešće igara.

Korisničko sučelje sadrži uobičajene stavke koje inače nalazimo na Samsungovim Androidima. Sustav dopušta maksimalno sedam početnih zaslona na koje je moguće dodavati sadržaj u obliku prečica aplikacija, mapa i widgeta.

Telefon i poruke

Nekih posebnih napomena glede telefonskih poziva nema, sve funkcionira onako kako treba i po tom pitanju nismo imali poteškoća. Naravno, pretpostavka kvalitetnog razgovora je da se nalazite u zoni dobre pokrivenosti signalom, što vjerojatno neće biti problem. Jačina zvučnika je izvrsna, tako da ćete sugovornika bez problema čuti i u bučnijim uvjetima. Prilikom približavanja uređaja uhu senzor blizine će isključiti zaslon, da bi ga nakon odmicanja ponovo uključio.

Uz SMS i MMS poruke na uređaju možete koristiti i E-mail klijent koji podržava POP i IMAP pretince s automatskim postavkama za sve popularne servise, uključujući Gmail. Naime, E-mail klijent, za razliku od Gmail aplikacije, nudi zajednički inbox, što je kud i kamo praktičnije ako koristite više računa istovremeno.

Stranice: 1 2 3 4


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT