Recenzija: Samsung Galaxy S Advance

Aplikacije za organizaciju

Kao i svaki Android, Samsung Galaxy S Advance sadrži set aplikacija za organizaciju koji uključuje vrlo funkcionalan kalendar s mogućnošću sinkronizacije s Google kalendarima. Tu su još i aplikacije kao npr. lista zadaća i bilješke.
Polaris Office je zadužen za kreiranje, uređivanje i pregled Office 97-2003 i Office 2007 te pregled PDF dokumenata. Za razliku od mnogih drugih Androida, na ovom su uređaju ove funkcije dostupne u startu, znači ne trebate kupovati aplikaciju.
Kao i svaki Samsungov Android, Samsung Galaxy S Advance sadži i File manager te Task manager pomoću kojeg je moguće upravljati pokrenutim aplikacijama

Web preglednik

Ni u ovom segmentu nema posebnih novosti. Standardni Android Web preglednik s minimalističkim sučeljem osigurava vrlo kvalitetno iskustvo mobilnog surfanja. Preglednik je brz i funkcionalan, no brzina učitavanja web stranica najviše će ovisiti o kvaliteti i brzini internetske veze. Zumiranje je podržano dvostrukim dodirom i “štipanjem” (pinch-to-zoom), ali ne i “text reflow” funkcija koja tekst prilagođava zumiranom nivou.
Web preglednik također podržava Flash, no budući da je isti nedavno povučen iz Google Play trgovine, rješenje za njegovu instalaciju potražite ovdje.

Multimedija

Galerija fotografija poznata je priča i ne razlikuje se od već viđenih na Gingerbreadu. Uz to što automatski pronalazi svaku sliku na uređaju, neovisno o njenoj stvarnoj lokaciji, omogućuje instantno dijeljenje putem DLNA veze, slanje MMS i E-mail porukama te podjelu na društvenim mrežama i mnogim drugim online servisima (Flickr, Dropbox i sl.) ukoliko su instalirani. Uređaj dolazi i s alatima za jednostavno uređivanje fotografija što baš i nećete često raditi na samom uređaju, ali je dobro znati da su pri ruci.

Za razliku od mnogih drugih uređaja kod kojih se video sadržaj pokreće iz galerije, Samsung Galaxy S Advance u startu nudi poseban Video player. Od podržanih video formata svakako je najvažnije spomenuti DivX (.avi) i x.264 (.mkv), no kvaliteta prikaza i fluidnost ovisit će o njihovoj rezoluciji i o bitrateu. Što veća rezolucija, tim manja vjerojatnost kvalitetnog prokaza. Avi datoteke u 480p rezoluciji uređaj reproducira besprijekorno, dok bi 720p mogle imati problema.
Video player podržava 5.1 kanalni zvuk i titlove kojima je moguće mijenjati veličinu fonta. Titlovi se pokreću automatski, s tim da im naziv mora odgovarati nazivu datoteke filma. Jedna od korisnih mogućnosti Video playera je pamćenje zadnje gledanog isječka i pozicije gdje je reprodukcija prekinuta.

Reprodukcija glazba odvija se na standardnom sviraču kojeg nalazimo i na drugim Samsungovim Androidima. Uz uobičajenu mogućnost listanja glazbe po naslovu, albumu, izvođaču i playlistama, imamo dodatke kao što je equalizer i podrška za 5.1 kanalni zvuk. Opcije koje se još nude su pretraga pjesama putem Googlea i YouTube servisa.
Kad je kvaliteta zvuka u pitanju, treba reći da se radi o dobrom zvučniku i ukupan dojam odgovara cjenovnom rangu uređaja.

Stranice: 1 2 3 4


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT