Recenzija: Samsung Galaxy S Advance

Kamera

Samsung Galaxy S Advance dolazi s 5 MP kamerom s dodatkom LED bljeskalice koju originalni Galaxy S nije imao. Sučelje je isto kao na većini modela temeljenih na Gingerbreadu, jednostavno i funkcionalno. Sve dodatne opcije kriju se unutar izbornika s postavkama i zaista ih je mnogo. Podržano je snimanje prednjom kamerom, scene, panorama, detekcija lica i osmjeha te geotagging. Fokus je moguće podesiti na automatski način rada i Macro. Uz podešavanje ekspozicije tu je još i ISO osjetljivost s maksimalnom vrijednošću 400.

U nastavku slijedi nekoliko primjera fotografija snimljenih u različitim svjetlosnim uvjetima:
Otvoreni prostor, zatvoreni prostor te potpuni mrak uz upotrebu bljeskalice.

Video kamera, premda inače vrlo dobra, snima isječke samo u 720p rezoluciji. Naime, na uređajima s dvojezgrenim procesorima navikli smo vidjeti mogućnost snimanja 1080p videa, no ovdje je iz nekog razloga izostalo. Kvaliteta snimljenog videa sasvim je zadovoljavajuća, no izostala je i funkcija kontinuiranog autofokusa.

Baterija

Samsung Galaxy S Advance dolazi s baterijom kapaciteta 1500 mAh, dakle nešto slabijom od one na Galaxyju S II. Budući da je i zaslon manji, za očekivati je otprilike iste rezultate. U uvjetima kada je uređaj stalno spojen na internet (WiFi, 3G), uz 100% osvjetljenje zaslona, sinkronizaciju jednog mailboxa i aktivan Gogole Talk, baterija će uz umjereno korištenje svih funkcija uređaja bez problema izdržati cijeli dan. Ako vam je što duža autonomija od iznimne važnosti, uvijek se možete prebaciti na 2G mrežu, svjetlinu zaslona postaviti na automatsku, isključiti sinkronizaciju i na internet se spajati po potrebi.

Zaključak

Samsung Galaxy S Advance je uređaj koji se svrstao u srednji cjenovni razred Androida. Malo je manji od legendarnog Galaxyja S II, ali je za toliko jeftiniji i praktičniji. Njegov prilično klasičan dizajn trebao bi zadovoljiti svakoga, a hardver kojim raspolaže omogućuje vrlo dobre performanse koje će biti dovoljne velikoj većini kupaca. Oni koji uvijek moraju imati najjači i najskuplji model svakako će mu naći cijeli niz mana. Ipak, mi ostajemo samo pri jednoj, a to je starija verzija Androida i vrlo mala vjerojatnost da će dobiti službenu nadogradnju na ICS.

Općenito, Samsung Galaxy S Advance nije uređaj koji će plijeniti poglede niti ćete njime impresionirati širi krug ljudi. Dakle, nije šminker niti demonstrira silu kao njegova veća braća. On je tu da radi ono što od njega tražite i u tom pogledu bit će odličan sluga.

Stranice: 1 2 3 4


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT