Recenzija: Samsung Galaxy S3

Geste i pokreti

Od mnogo zanimljivih mogućnosti i funkcija Galaxyja S3 svakako treba spomenuti cijeli niz gesti i pokreta kojima je moguće upravljati aplikacijama i uređajem općenito. Tako primjerice screenshot možemo uzeti povlačenjem dlana preko zaslona. Cijeli dlan možemo iskorisiti i na način da njime prekrijemo cijeli zaslon, što će rezultirati utišavanjem svih zvukova. Nadalje, malo bržim pomicanjem uređaja prema uhu automatski ćete pozvati kontakt koji se trenutno nalazi na zaslonu.

Mahanjem uređajem lijevo-desno moguće je premještati ikonice s jedne stranice na drugu, a ako istovremeno palcem pritisnete zaslon uređaj otvara sadržaj koji se nalazi u smjeru lijevo-desno, odnosno gore-dolje.
Ako uređaj protresete on će potražiti druge uređaje s kojima se može povezati putem Bluetootha ili WiFi direct povezivosti.
Žiroskop i akcelerometar zaista nude mnoge mogućnosti. Naravno, ne radi svaka od njih savršeno, niti je to uopće moguće, ali ako se odlučite za malo vježbanja i privikavanja rezultati bi vas mogli ugodno iznenaditi.

Performanse

Polemike oko potrebe za četverojezgrenim procesorima još uvijek ne jenjavaju. Dobar dio analitičara, ali i samih korisnika smatra da takva sirova snaga u ovakvom uređaju ne može doći do izražaja, ali se slažu i oko toga da se time stvara dobar temelj za razvoj novih, zahtjevnijih aplikacija. Drugim riječima, nova generacija procesora su logična stepenica u razvoju, a istovremeno predstavljaju ogroman potencijal.
Jedan takav primjer iskorištavanja procesorske snage Samsunga Galaxy S3 nalazimo u aplikaciji za reprodukciju videa, no o tome malo kasnije.

Fluidnost. Ovo je pojam koji se u zadnje vrijeme dosta povlači po temama vezanim uz Android uređaje. Mnogi korisnici na svojim Androidima zapažaju povremeno zapinjanje, što je npr. na iOS-u i Windows Phone uređajima praktički nepoznanica. Isto tako, ni česta prisilna zatvaranja aplikacija nisu kuriozitet, no što je tu je. Android kao sustav još uvijek nije ispoliran do maksimuma, premda treba priznati da se situacija na ICS-u značajno popravila.
Kad je Samsung Galaxy S III u pitanju, a nakon tjedan dana korištenja, nema govora o bilo kakvom zapinjanju niti o usporavanju. Uostalom, od uređaja s 4-jezgrenim procesorom ništa manje nismo ni očekivali. Činjenica je da niti nakon “nakrcavanja”  većim brojem aplikacija trojka nije pokazivala znakove umora pa možemo mirne duše zaključiti da su očekivanja ispunjena.

Interna memorija testnog uređaja iznosi 16 GB, a u ponudi će biti još 32 i 64 GB verzije. Ono što Samsung razlikuje od ostalih brandova je dosljednost u podršci za memorijske kartice, što kod drugih proizvođača nije slučaj. Npr. HTC One X dolazi s 32 GB prostora, ali zato ne nudi mogućnost upotrebe memorijskih kartica, što ga u startu diskvalificira iz utrke za tron.
Ako vam sve ove mogućnosti i dalje nisu dovoljne, Samsung u suradnji s Dropboxom kupcima Galaxyja S3 osigurava čitavih 50 GB prostora za online pohranu.

Stranice: 1 2 3 4 5 6 7 8 9


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT