Recenzija: Samsung Galaxy S3

Web preglednik

Jedna od najvažnijih aplikacija na smartphone uređaju je i web preglednik. Samsung Galaxy S3 dolazi s ICS browserom koji u kombinaciji s ovako velikim zaslonom ostavlja upečatljiv dojam. Samo sučelje preglednika poznato nam je iz prijašnjih modela i tu nekih velikih promjena nema. Adresna traka s osnovnim funkcijama se prilikom početka učitavanja web stranice povuče, a pozivanje dodatnih opcija ostvaruje se pritiskom na lijevu kapacitivnu tipku. Budući da se radi o mobilnom pregledniku sve će web stranice u startu biti učitane u mobilnoj verziji (ukoliko je ista  podržana od strane servera), a jednostavnom naredbom možemo dobiti i potpunu desktop verziju stranice. Preglednik nudi i spremanje web stranica za kasnije offline čitanje, incognito način, korištenje višestrukih tabova te sinkronizaciju zabilješki i ostalih podataka s Google Chrome preglednikom na računalu. Podržan je i text reflow, tj. prilagodba formata teksta zumiranom nivou web stranice.
Zahvačjujući 4-jezgrenom procesoru unutar samog preglednika moguće je gledati 1080p video i to bez ikakvih trzaja.
Neovisno o općim postavkama osvjetljenja zaslona web preglednik nudi i dodatno podešavanje koje će biti primijenjeno samo unutar preglednika.

S Memo

S Memo je aplikacija poznata iz modela Galaxy Note. Radi se o sustavu kreiranja bilješki pomoću S Pen olovke koja bi se za ovaj uređaj u dogledno vrijeme trebala pojaviti u prodaji kao dodatna oprema. Dok S Pen ne stigne možete se pokušati poslužiti prstom ili bilješke zapisivati putem tipkovnice. Korisna stvar kod ove aplikacije je mogućnost dodavanja S Memo listića na početni zaslon, gdje se ponašaju kao widgeti. Svakom od njih jednostavno možete mijenjati dimenzije ili ih prebacivati po zaslonima. U svakom slučaju, S Memo je korisna i upotrebljiva aplikacija, čak i bez S Pen-a. Više o S Memo aplikaciji pročitajte u recenziji Samsunga Galaxy Note.

Ostale aplikacije

Od ostalih aplikacija svakako treba izdvojiti kalendar koji se znatno razlikuje od onog na prethodniku. Da budemo precizniji, kalendar je zapravo S Planer aplikacija, poznata s Galaxy Notea i samo je dio ukupnog seta alata za organizaciju u koji spadaju već spomenuti S Memo te razne bilješke i liste zadaća. Naravno, kalendar je moguće sinkronizirati s Google kalendarom, a unutar aplikacije moguće je koristiti njih nekoliko.

Mogli bismo danima nabrajati sve mogućnosti i aplikacije koje se mogu koristiti u ovom uređaju, ali zaista nema smisla svaku pojedinu navoditi. Možda još treba spomenuti AllShare aplikaciju za dijeljenje sadržaja putem DLNA povezivosti, File manager za rad s datotekama uređaja, FM Radio, Diktafon, Kalkulator, Štopericu itd. Kao standardna oprema ICS-a tu je i neizostavna aplikacija za pregled potrošnje podatkovnog prometa. Samsung Galaxy S III dolazi i s Polaris Office alatom za rad s office dokumentima.

S Voice aplikacija, koja je došla uz veliku pompu, pokušaj je imitacije Siri asistenta na iPhoneu, no s obzirom na funkcionalnost sve je ostalo na pokušaju. Premda je i Siri daleko od idealnog asistenta kakvog bi većina korisnika očekivala, S Voice je za još jednu stepenicu ispod. Koliko god mi dobro baratali engleskim jezikom za pravi doživljaj ovakvih aplikacija ipak ćemo trebati pričekati hrvatsku verziju.

Stranice: 1 2 3 4 5 6 7 8 9


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT