Recenzija: Samsung Galaxy Tab 10.1v

Aplikacije

S obzirom na veličinu zaslona uređaja, ali i same prirode novog sučelja omogućen je razvoj posebnih aplikacija, namijenjenih isključivo tabletima, odnosno Honeycombu. No, za sada je broj takvih aplikacija još uvijek premali, ali vjerujemo da će ih uskoro biti puno više.

Kad govorimo o aplikacijama na Honeycombu moramo reći da većina postojećih Andtoid apliakcija radi besprijekorno, no budući da su one bile razvijene za manje zaslone, na 10-inčnom mogu izgledati previše razvučeno. S druge strane, Android Market jednostavno ne dozvoljava downolad mnogih drugih aplikacija i prijavljuje da „nisu dostupne u vašoj zemlji“, no to bi se također uskoro trebalo promijeniti kada Google napokon dopusti kupovanje aplikacija iz Hrvatske.

One najvažnije, zapravo aplikacije poslovnog karaktera, zbog kojih ćete se i odlučiti na kupovinu ovog uređaja već su instalirane i odlično prilagođene.

QuickOffice

Dakle, uređivanje dokumenata jedna je od onih radnji koju ćete vjerojatno često izvoditi. Uređaj je opremljen QuickOffice aplikacijom za pregled i uređivanje dokumenata koja je u Honeycomb verziji donekle drukčija pa je zbog dimenzija zaslona sve mnogo preglednije. Kad se malo priviknete na učestalo pozivanje i skrivanje virtualne tipkovnice uređivanje dokumenata će postati prilično brzo i učinikovito.

Negativna strana ove priče je što još ne postoji adekvatna tipkovnica s hrvatskim dijakritičkim znakovima, no o tome malo kasnije.

E-mail

Samsung Galaxy Tab 10.1 putem svog E-mail klijent klijenta donosi podršku za POP3,  IMAP i MS Exchange pretince elektroničke pošte, a za najpoznatije i najkorištenije servise (Gmail, Yahoo, Hotmail itd.) nudi i automatske postavke. Dovoljno je upisati korisničko ime i lozinku, a za MS Exchange potrebno je upisati i naziv servera.

Sučelje je podijeljeno na dvije strane, tako da uvijek znate gdje se u labirintu mailova nalazite i odakle ste došli. Zapravo, upotrebljivost je jednaka onoj na računalu, osim što umjesto fizičke tipkovnice imate virtualnu. Po nekim najavama uskoro bi se u ponudi trebala naći i dodatna vanjska tipkovnica kao i mnoštvo drugih periferija koje bi trebale još više povećati upotrebljivost.

Dakle, preglednost i ergonomija E-mail klijenta još je jedan od razloga za ugodno korištenje tableta umjesto prijenosnog računala u klasičnom smislu.

Samsung Galaxy Tab 10.1 ima instaliranu i uobičajenu Gmail aplikaciju koja se praktički ne razlikuje od gore opisanog E-mail klijenta i u kojoj je isto tako moguće definirati više Gmail računa. Pristizanje mailova može se podesiti na određene vremenske intervale kao i trenutna isporuka (push). Ovdje treba napomenuti kako push na Androidu i ne radi baš najbolje. Primjerice, u mnogo navrata obavjest o mailu stigne i desetak minuta nakon Blackberryja. Nije strašno, ali nije ni „push“ u pravom smislu riječi.

Stranice: 1 2 3 4 5 6


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT