Recenzija: Samsung Galaxy Tab 2 7.0

Mobilni ured

E-mail

Korištenje kalendara, upravljanje mailovima i općenito organizacija poslovnog te privatnog života predstavljaju neke od osnovnih namjena ovakvog uređaja. Kad su mailovi u pitanju, uz uobičajenu Gmail aplikaciju na Android uređajima, Galaxy Tab 2 7.0 nudi i vrlo kvalitetan E-mail klijent za korištenje ostalih protokola. Moguće je definirati višestruke POP, IMAP i Microsoft Exchage pretince elektroničke pošte te upravljati širokim spektrom njihovih postavki. Postavljanje e-mail računa krajnje je jednostavno, a automatske postavke dostupne su za veliku većinu najpopularnijih E-mail servisa. Ukoliko koristite E-mail vaše tvrke podatke o serverima je potrebno unijeti ručno.

Kalendar

Kalendar se kod mnogih novijih Samsungovih uređaja naziva S Planer pa takav slučaj imamo i kod ovog modela. Ipak, izgledom ne slijedi modernije trendove viđene na modelima Galaxy Note i Galaxy S3, no i dalje je vrlo funkcionalan i jednostavan za upotrebu. S Planer nudi mogućnost automatske sinkronizacije s višestrukim Gmail računima, ali i drugim E-mail servisima koji podržavaju kalendar, kao npr. Microsoft Exchange. Na raspolaganju su dnevni, tjedni, mjesečni pa čak i godišnji pregled stavki i naravno, razne vrste alarma kao podsjetnika.

Bilješke

Ukoliko kao jezik uređaja postavite hrvatski aplikacija za uzimanje jednostavnih bilješki dolazi pod nazivom “Zapis” (eng. Memo). Nudi jednostavno kreiranje tekstualnih datoteka, spremanje na uređaj, ali i sinkronizaciju s Google Drive (bivši Google Docs) cloud servisom.

Polaris Office

Polaris Offcie je aplikacija poznata s mnogih Android uređaja, a Galaxy Tab 2 7.0 ju dobiva u punoj verziji pa za kreiranje i uređivanje dokumenata nije potrebno dodatno plaćati. Polaris Office omogućuje rad s Microsoft Office dokumentima i to s verzijama 97-2003 i 2007. Ovdje podrazumijevamo Word, Excel i PowerPoint dokumente, te pregled PDF dokumenata. Aplikacija u pravilu radi besprijekorno, no i ovdje imamo problem s nevjerojatno površnim i smiješnim prijevodom pa smo tako dobili “Oblik dokumenta”, što predstavlja Word dokument; “Oblik lista” odgovara “Sheet form” formatu iz Excela, dok je PowerPoint prezentacija prevedena kao, pazite sad,  “Dijapozitiv”. Prevoditelj je ovdje vjerojatno pokušao prevesti termin “Slide” pa je to učinio na nevjerojatno glup način.

Općenito, Polaris Office je vrlo korisna aplikacija koja uz mogućnost pohranjivanja dokumenata na samom uređaju ili memorijskoj kartici nudi i sinkronizaciju s Dropbox, Box.net i Google Drive servisima. Vrlo korisna može biti ugrađena mogućnost jednostavnog pretvaranja dokumenata u PDF format.

Stranice: 1 2 3 4 5


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT