Recenzija: Samsung Galaxy Tab 2 7.0

Web preglednik

Samsung Galaxy Tab 2 7.0 je uređaj na kojem ćete mnogo češće poželjeti surfati nego na mobitelu pa je iz tog razloga isti prilagođen većem zaslonu tableta. Već prvi pogled na sučelje preglednika daje naslutiti da je puno sličniji desktop preglednicima nego onima na mobitelima, o čemu najviše svjedoče tabovi na vrhu zaslona koji su prisutni u vodoravnoj i u okomitoj orijentaciji zaslona.

Preglednik možete sinkronizirati s Chrome preglednikom na desktop računalu što se zapravo odnosi na bookmarke. Ukoliko želite i sinkronizaciju otvorenih tabova morat ćete instalirati baš Chrome za Android, koji je ujedno brži, ali još uvijek prilično nestabilan na ovom modelu.

Treba reći da web preglednik ne podržava “text reflow” funkciju (prilagodba fortmata teksta zumiranom nivou). Neovisno o tome, veličina fonta može se podesiti u postavkama i pri svakom učitavanju stranice tekst će se sam prilagoditi prostoru kojim raspolaže.

Multimedija

Još jedno od odličnih iskustava korištenja 7,0” tableta kao što je Galaxy Tab 2 odnosi se i na konzumiranje multimedijskih sadržaja, dakle pregledavanja fotografija i gledanja videa/filmova.
Uobičajena galerija koju viđamo na mnogim Andoidima prisutna je i ovdje. Priča je poznata, slike je moguće organizirati u albume, no iz nekog razloga na ovom uređaju nismo uspjeli sinkronizirati Picasa album koji je inače sastavni dio galerija na Androidima.
Slike je moguće dijeliti purem E-maila, AllShare aplikacije (DLNA) te na mnogim drugim online servisima, pod uvjetom da su njihove matične aplikacije instalirane na uređaju.
Bitno je napomenuti da se fotografije nakon zumiranja prikazuju u punoj rezoluciji, a ne u smanjenoj kao na nekim drugim uređajima.

Reprodukcija videa na Samsungu Galaxy Tab 2 7.0 jedna je od onih stavki koje ovom uređaju daju poseban pečat. Svi popularni formati video zapisa su podržani i to u svim rezolucijama, ali i razne vrste titlova. Dakle, moguće je pokrenuti praktički sve AVI, MKV, MP4 i 3GP datoteke, čak i ako su snimljeni u 1080p rezoluciji.

Kamera

Samsung Galaxy Tab 2 7.0 dolazi s 3,2 MP stražnjom kamerom (bez bljeskalice) i s prednjom (VGA) kamerom za video razgovore. Svrha postojanja stražnje kamere na tablet uređajima od samih je početaka bila predmetom mnogih rasprava jer je, istini za volju, fotografiranje pomoću njih prilično nezgodno. S druge strane, stražnja kamera može poslužiti za korištenje “augmented reality” aplikacija, no osobno smatram da su one još uvijek daleko od prihvatljive razine upotrebljivosti.
Bilo kako bilo, kamera dolazi sa standardnim Android sučeljem, koje je u osnovi jednostavno, ali zbog veličine zaslona, uvećano. Podržane su uobičajene stavke poput geotagginga, detekcije lica, panoramsko snimanje, izbor scena kao i podešavanje ekspozicije. Ono što nedostaje jest autofokus, no ukoliko fotografirate dokumente to vam neće predstavljati problem. S razdaljine od oko 40 cm vidljivost sitnijeg fonta na A4 formatu papira sasvim je pristojna.

Snimanje videa je unatoč dvojezgrenom procesoru ograničeno na 720p rezoluciju, no neovisno o tome kvaliteta snimljenog materijala je iznad očekivanja. Zahvaljujući vrlo niskom stupnju kompresije video je pun detalja, ali jedna minuta zato u pravilu zauzima preko 100 MB prostora.

Stranice: 1 2 3 4 5


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT