Recenzija: Samsung Galaxy Tab 2 7.0

Baterija

Budući da se radi o uređaju koji nema mogućnost spajanja na mobilne mreže operatera, uvjeti rada i potrošnja baterije donekle su drukčiji. Ipak, ukoliko uređaj držite stalno spojenim na WiFi, uz sinkronizaciju nekoliko mailboxova i aktivan Google talk te uz umjerenu upotrebu (mailovi, surfanje, gledanje videa, YouTube) baterija će potrajati i puna dva dana. Naravno, svako intenziviranje bilo kojeg segmenta povećat će potrošnju. Primjerice, uređaj je s jednim punjenjem sposoban odvrtjeti čak sedam sati reprodukcije videa, dok će u slučaju streaminga preko aktivne WiFi veze (npr, YouTube) taj rezultat iznositi oko pet sati.

Usporedba s Nexusom 7

Izravna konkurencija Tabu 2 7.0 svakako je Googleov Nexus 7, proizveden od strane Asusa koji dolazi s četverojezgrenim NVIDIA Tegra 3 procesorom i novijom verzijom Androida (Jelly Bean). S druge strane, Nexus 7 nije dostupan u Hrvatskoj i pitanje je hoće li biti, a ukoliko ga želite nabaviti morat ćete to učiniti iz npr. Njemačke. Nexusov nedostatak je izostanak podrške za memorijske kartice što u slučaju 8 GB modela svakako može predstavljati problem. Galaxy Tab 2 7.0, s druge strane, podržava memorijske kartice do 32 GB kapaciteta.
Kad je Nexus 7 u pitanju treba reći da njegova najavljena cijena od 199, odsnono 249 dolara vrijedi samo u SAD, dok se u već Njemačkoj popela na 249 eura (za 16 GB model). Ne usudimo se nagađati koliko će koštati kod nas, kada dođe i ako dođe.

Zaključak

Vidjeli smo da su 7-inčni i 10-inčni tableti dvije različite kategorije pa je svaka usporedba s npr. iPadom ili nekim većim Android tabletom bespredmetna. 7-inčni tableti imaju tu prednost što su puno lakše prenosivi i jednostavniji za rukovanje.
Zahvaljujući širokom spektru mogućnosti, Samsung Galaxy Tab 2 7.0 zadovoljit će čak i zahtjevnijeg korisnika. Odličan hardver, solidan zaslon, nevjerojatno dobar video player i još mnogo toga dobijete za relativno malu svotu novca. Ovaj uređaj u slobodnoj prodaji možete kupiti po cijeni između 2200,00 i 2500,00 kuna, što je nadasve prihvatljivo i razumno.

Stranice: 1 2 3 4 5


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT