Recenzija: Samsung Galaxy Tab 8.9

Kamera

Iako ćete na teblet uređaju rijetko poželjeti fotografirati ili snimati video dobro je znati da uvijek pri ruci imate 3.15 MP kameru s LED bljeskalicom, a ima imogućnost snimanja HD videa u rezoluciji 720p. Za video chat zadužena je prednja kamera sa senzorom 2 megapiskesla. Sučelje softvera kamere slično je onom koje smo vidjeli na nekim drugim Samsungovim modelima, ali zbog veličine zaslona osjetno povećano. U nastavku slijede primjeri fotografija koje su za ugrađenu kameru sasvim zadovoljajuće, a prilikomizlaska konačne verzije softvera moguća su i neka poboljšanja.

Baterija

Baterija kapaciteta 6100 mAh jednostavno traje, traje i traje. Premda nismo uspjeli pronaći službeni podatak o trajanju baterije i autonomiji, iskustvo pokazuje da je ista sposobna reproducirati video više od 10 sati što je samo po sebi impresivan podatak. Čak i streaming Flash/HTML5 videa preko YouTube-a može trajati satima. Naravno, jedan od razloga za ovakav rezultat može biti i činjenica da se radi o WiFi modelu, dakle bez GSM mogućnosti. Kako će se baterija pokazati na 3G varijanti ovog uređaja u ovom trenutku teško je reći. U svakom slučaju, Samsung Galaxy Tab 8.9 je tablet koji jamči veliku autonomiju.

Zaključak

Ugodno se smjestite na kauču, fotelji, krevetu ili možda sjedištu autobusa, vlaka, aviona i uživajte u gledanju omiljenih filmova ili nekog drugog video sadžaja. Pregledavajte, pišite i šaljite mailove, održite prezentaciju na nekom poslovnom sastanku, pregledavajte fotografije i oganizirajte si vrijeme pomoću izvrsnog kalendara. Surfajte internetom, chatajte s prijateljima, budite u toku na društvenim mrežama, a u trenucima dosade možete se i poigrati. Spektar aplikacija specijano namijejnenih Honeycombu nije pretjerano velik, ali svakodnevno raste. Skorim dolasom Ice Cream Sandwich Androida stvari će se drastično izmijeniti jer će većina developera postojeće aplikacije jednostavno prilagoditi novom OS-u. Ono što je još važnije jest razvoj budućih aplikacija koji će biti znatno olakšan jer će njihova optimizacija za tablete biti puno lakša nego što je to slučaj sada kada je Android praktički razdvojen na dva dijela.

U trenucima pisanja ovih redaka Samsung Galaxy Tab 8.9 u Hrvatskoj još nije bio u prodaji.

Detaljne specifikacije pogledajte ovdje.

Uređaj na testiranje ustupio: Samsung Hrvatska

Stranice: 1 2 3 4 5


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT