Recenzija: Sony Ericsson Xperia Arc

Aplikacije

Timescape je Sony Ericssonova aplikacija koja objedinjuje praktički sve događaje na uređaju: Facebook feedove, Twitter statuse, SMS, MMS i E-mail poruke. Moram priznati da Timescape mojoj malenkosti i nije najbolje sjeo. Ideja je u osnovi dobra, no sama upotrebljivost je upitna. Naime, mali „prozorčići“ koji se vrte Timescapeom predstavljaju određenu osobu koja vam je poslala poruku ili je, primjerice, obnovila status na Facebooku. Taj prozorčić sadrži avatar ili sliku profila, a tekst poruke/statusa je ispisan preko slike što otežava čitanje teksta. Nadalje, kada želite pristupiti Timescapeu on pokreće dowload podataka kako bi obnovio sve statuse, što zna potrajati. Bilo bi idealno kada bi aplikacija instantno izbacila sve statuse, što bi iziskivalo konstantnu sinkronizaciju podatka u pozadini, no znamo što bi to značilo za bateriju.
Bilo kako bilo, Timescape će nekima ipak poslužiti, a bitno je napomenuti kako se putem ove aplikacije može odgovarati na poruke i obnavljati vlastite statuse na društvenim mrežama.

Kalendar se na Arcu ne razlikuje od standardnog Android kalendara na ostalim uređajima, osim po pozadinskoj boji. Dakle, omogućuje dnevni, tjedni, mjesečni i pregled događaja u obliku popisa stavki. Kako biste koristili kalendar morat ćete ga „uvesti“ iz Google računa ili Facebooka, što će uređaj sam ponuditi, a unutar postavki moguće je odrediti koji će kalendar biti vidljiv, odnosno koji će (ili neće) biti sinkroniziran.

OfficeSuite, aplikacija zadužena za rad s dokumentima nažalost omogućuje isključivo pregledavanje dokumenata. Za kreiranje i uređivanje istih potrebno je platiti licencu.

E-mail klijent standardno podržava POP, IMAP i MS Exchange pretince, a tu je i uobičajena Gmail aplikacija. Ono što nedostaje je zajednički inbox. Dakle, uobičajeni Android e-mail klijent u ovom je uređaju dobio jednu zgodnu novost, a to je mogućnost brzog pregleda e-mail poruka koju smo vidjeli na tabletima. Polovica zaslona je rezervirana za listu poruka, a na drugoj polovici možete vidjeti brzi prikaz svake pojedine poruke. To je ono „okno pregleda“ koje sam nešto ranije spomenuo, a dolazi od doslovnog prijevoda termina „Pane Preview“.
Eto, prevoditelji su se očito lijepo zabavili, ali bi zato korisnici mogli imati problem s razumijevanjem vlastitog jezika.

Galerija slika i videa predstavlja također je već poznata s ostalih Androida. Slike je iz galerije moguće izravno dijeliti na društvenim mrežama, slati E-mailom, MMS-om i putem Bluetooha. Zumiranje funkcionira „štipanjem“ (pinch-to-zoom) i pomoću virtualnih tipki + i –

Video player može reproducirati samo 3GP i MP4 formate video zapisa i to na način da ih se otvara iz galerije. Za reprodukciju ostalih video formata trebat će potražiti jedan od alternativnih playera u Android Marketu, kao npr. Mobo Player.

Web preglednik nam je poznat s ostalih Androida. Minimalističko sučelje osigurava sav raspoloživi prostor za pregled web stranica, a na ovako velikom zaslonu surfanje je poseban doživljaj. Podržan je pinch-to-zoom, kao i zumiranje dvostrukim dodirom pomoću čeka se postiže i prilagodba teksta zumiranom nivou. Preglednik podržava Flash Player, a instalirana verzija je 10.1. Ukoliko želite u marketu možete potražiti verziju 10.3.

Tu je još mnoštvo drugih aplikacija kao što su: Music Player, FM Radio, Google mape, facebook, Twitter itd.

Stranice: 1 2 3 4 5


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT