Recenzija: Sony Ericsson Xperia Arc

Tipkovnica

Virtualna tipkovnica na Arcu već je viđena i iskušana na ostalim Gingerbread uređajima. Ipak, ako je usporedimo s onom na prethodniku iz objektivnih razloga uočit ćemo znatan napredak i poboljšanja. Ovdje posebice mislim na funkciju selektiranja teksta i napredan način unosa. Tu je i prilično bogat hrvatski rječnik koji će sugerirati nastavak riječi koje ste počeli upisivati.

Sama preciznost, osjetljivost i odaziv tipkovnice nisu upitni, no vidljivo je da nije previše brza. Dakle, prilikom tipkanja prisutna je mala, jedva primjetna doza kašnjenja, ali u onom trenutku kada je potrebno upisati novi znak. Naime, tipkovnica instantno reagira na pritisak tipke i upisuje znak, ali onaj trenutak nakon pritiska tipke malčice otegne pa je upisivanje novog znaka uvjetovano tim malim, ali oku sokolovom primjetnim kašnjenjem.
Istina, ovo će ići na živce samo onima koji inače tipkaju jako brzo ili su nestrpljivi, dok prosječnom korisniku zasigurno neće smetati.
Vrlo koristan je već spomenuti ugrađeni rječnik, čije se sugestije pojavljuju tik iznad tipkovnice, a ispod polja za upis teksta.

Povezivost

HSPA brzina prijenosa podataka koju Xperia Arc podržava je 7,2 mps download i 5,76 mbps upload, što je, s obzirom na relativno lošu pokrivenost većim brzinama, zadovoljavajuće. Istina, neki konkurentski uređaji podržavaju HSPA+ brzine do 21 mbps, no kao što je već rečeno, spomenuta brzina se u Hrvatskoj može koristiti na svega nekoliko lokacija i to uglavnom u većim gradovima.
WiFi je moguće podesiti tako da je stalno uključen ili da se uključuje po potrebi, odnosno prilikom izlaska iz sleep moda. Ovdje smo primijetili smo da se WiFi prilikom prebacivanja s EDGE/3G relativno sporo budi pa je potrebno pričekati nekoliko sekundi da se internet veza ponovo uspostavi.
HDMI povezivost za streaming HD videa je podržana putem odgovarajućeg utora, ali uređaj se isporučuje bez adekvatnog kabela kojeg ćete ga morati sami nabaviti.

Stranice: 1 2 3 4 5


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT