Recenzija: Sony Ericsson Xperia Mini i Xperia Mini Pro

Galerija

Galerija fotografija i video isječaka ne razlikuje se od onih na ostalim Androidima. Tu su poznati vizualni efekti, zumiranje štipanjem (pinch-to-zoom) i mogućnost dijeljenja sadržaja bluetootho-om kao i putem svih vrsta poruka, online servisima (Picasa) i na društvenim mrežama (Facebook i Twitter)

Glazba

Oba modela imaju lijep i funkcionalan audio player s mogućnošću pregleda sadržaja prema naslovu, izvođaču, albumu i playlistama. Tu je i poseban widget za početni zaslon na kojem je moguće vidjeti trenutno izvođenu pjesmu s osnovnim upravljačim funkcijama

Video reprodukcija

Sve video isječke snimljene samim uređajima moguće je bez problema reproducirati, a mali zaslon ograničene rezolucije nikako nije smetnja. S druge strane, podrška za popularne video formate kao što su DivX, Xvid i MKV izostala je što i ne čudi jer je zaista malo vjerojatno da ćete na ovako malim zaslonima poželjeti gledati filmove. No, ukoliko ipak želite, playere s podrškom za spomenute formate potražite u Marketu.

Kamera

Sony Ericsson Xperia Mini i MIni Pro imaju ugrađenu 5 MP kameru s LED bljeskalicom. Za razliku od konkurencije Sony Ericsson i dalje ustraje na ugradnji fizičke tipke za kameru pa ju tako nalazimo i na naša dva Minija. Prvi dio hoda tipke fokusira objekt i eventualno uključi bljeskalicu, a drugi okida.

Sučelje nam je poznato iz Arca i Nea, dakle s lijeve strane imamo pet prečica prema glavnim operacijama, a s desne brzi pogled na već snimljene fotografije. Jednostavnom gestom po zaslonu otvaraju se nove funkcije čiji je raspored jasan i logičan.
Kvaliteta fotografija zadovoljavajuća je iako ova dva modela nemaju ugrađen Exmor R senzor kojeg imaju Arc i Neo. U nastavku slijede primjeri:

Video kamera

Zahvaljujući ugrađenom Scorpion procesoru takta 1 GHz kamera ima mogućnost snimanja i obrade HD videa u rezoluciji 720p pri 30 fps. Zahvaljujući kontinuiranom autofokusu kvaliteta snimljeng video materijala je zadovoljavajuća i svakako iznad očekivanja za ovaj cjenovni rang. Stupanj kompresije u rangu je s ostalim uređajima koje smo recenzirali tako da nema odstupanja u prikazu detalja.
U nastavku slijedi primjerak snimljen modelom Xperia Mini.

Baterija

Zahvaljujući kapacitetu od 1200 mAh i relativno malom zaslonu očekivao sam i veću autonomiju nego na uređajima s većim zaslonima, no to ipak nije slučaj. Uz intezivnu upotrebu u uvjetima stalne povezanosti na internet (WiFi/3G) i uključenom sinkronizacijom barem jednog mailboxa baterija modela Xperia Mini nije izdržala puna dva dana. Naravno, uz isključivanje automatske sinkronizacije i gašenjem uređaja po noći autonomija se može osjetno produžiti. Što se tiče modela Xperia Mini Pro situacija je potpuno ista.

Stranice: 1 2 3 4 5


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT