Recenzija: Sony Ericsson Xperia Neo

Mobilni ured

Za pregledavanje dokumenata zadužena je apliakcija QuickOffice, a za kreiranje i uređivanje istih potrebno je platiti “Pro” verziju. Podržani su uobičajeni formati, dakle doc, xls i ppt dokumenti te oni proizvedeni Microsoft Office-om 2007.

Kalendar specifičnog izgleda već smo vidjeli u modelu Xperia Arc, a što se ostalih značajki tiče radi se o potpuno funkcionalnom kalendaru kojeg je moguće sinkronizirati s višestrukim Google kalendarima.


Kao svaki ozbiljan Android uređaj Xperia Neo donosi kvalitetan E-mail klijent s podrškom za POP, IMAP i MS Exchange pretince elektroničke pošte. Tu su automatske postavke za najpopularnije servise kao npr. Gmail, Yahoo! ili Hotmail, dok će za otale biti potrebno prikupiti dodatne podatke. Sinkronizacija omogućuje vremenski reguliranu ili trenutnu isporuku elektroničke pošte (PUSH). Tu je još i uobičajena Gmail aplikacija koja podržava višestruke Gmail račune.

Virtualna tipkovnica

Standardna Gingerbread tipkovnica dobro se smjestila u Neu i neovisno o tome što je zaslon osjetno manji od onog na Arc-u tipkanje je ugodno. Što se tiče odaziva tipkovnice imam osjećaj da je na ovom modelu ona nešto bolja nego što je to bio slučaj na Arc-u, neovisno o tome što Neo vrti potpuno isti softver. Dopuštam da ovaj osjećaj može biti subjektivne prirode, a možda i drukčije percipiram tipkovnicu na manjem zaslonu od one na većem tako da se sve doima nekako bržim. Bilo kako bilo, Neo ima izvrsnu i preciznu virtualnu tipkovnicu koja, uz hrvatske dijakritičke znakove sadrži i bogate riječnike koji uključuju i hrvatski.

Web preglednik

Stardni Gingerbread web preglednik na Neu je brz i fluidan, a s punom podrškom za Flash 10.1 surfanje čini ugodnim i zabavnim. Ukoliko želite noviju verziju Flasha možete skinuti verziju 10.2 iz Marketa. Zumiranje stranica podržano je štipanjem (pinch-to-zoom), dvostrukim dodirom te putem virtualnih tipki “+” i “-” koje se pojave na zaslonu. Nakon što je tekst zumiran na željenu veličinu dvostrukim dodirom ga možete prilagoditi zumiranom nivou. Surfanje je organizirano u dobro nam poznate tabove, a zabilješke se pojavljuju u obliku malih sličica što olakšava snalaženje.

 

Stranice: 1 2 3 4 5


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT