Recenzija: Sony Ericsson Xperia Neo

Galerija

Galerija slika već je viđena na ostalim Androidima, što znači da je prilično pregledna i upotrebljiva. Fotografije i video zapise prepoznaje neovisno o tome u kojoj se mapi nalaze. Svaka mapa pojavljuje se u obliku hrpe fotografija, a sadržaj unutar njih moguće je organizirati po datumima. Podržano je zumiranje “štipanjem”, a svaku fotografiju u trenutku možete podijeliti putem poruka, na društvenim mrežama te Picasa servisu.

Glazba

Vrlo dobrom kvalitetom zvuka Xperia Neo mogao bi privući sve one koji se nikada ne odvajaju od svoje glazbene kolekcije. Sam glazbeni svirač funkcionalno ne odskače od gomile drugih koje smo vidjeli na Androidima, ali očito je da su se u Sony Ericssonu potrudili da izrade vizualno drukčiji player. Glazbu je moguće razvrstati i pregledavati po naslovima, albumima i izvođačima te kreirati playliste. Prisutan je i digitalni equalizer te integracija s YouTube servisom. Pritiskom na tipku “beskonačno” Neo će u trenutku izlistati sav saždraj s YouTubea povezan s pjesmom koja se trenutno izvodi.

Video reprodukcija

Isto kao i model Xperia Arc Neo nema poseban video player, tj. može pokrenuti samo 3gp i mp4 formate video zapisa i to izravno iz galerije. Dakle ono što uređajem snimite moći ćete bez problema gledati. Za gledanje raznih DivX filmova ili bilo kojih drugih u nekom modernijem formatu morat ćete posjetiti Android Market i potražiti jedno od alternativnih rješenja.

Kamera

Sony Ericsson Xperia Neo opremljen je 8 MP kamerom s LED bljeskalicom i autofokusom. Isto kao i kod modela Xperia Arc Neova kamera sadrži senzor koji bi trebao proizvoditi nešto kvalitetnije fotografije u uvjetima slabije osvijetljenosti, no primjeri fotografija koje smo snimili sugeriraju da se radi o minornom pomaku.
Kad je fizička tipka za kameru u pitanju treba napomenuti da ima dvostruki hod. Prvi dio aktivira fokus, a drugi okidač. Također, kada je uređaj u stanju pripravnosti za uključenje kamere potreban je duži pritisak i to do kraja.
Sučelje kamere, kao i mnogo drugih detalja istovjetno je onom na Arc-u i možemo ga samo pohvaliti. Najčešće korištene opcije stalno su dostupne, dok se do ostalih pristupa prilično jednostavno, odnosno laganim povlačenjem uzduž zaslona.
O kvaliteti fotografija dalo bi se raspravljati, no imam dojam da ipak nisu kao one snimljene Arc-om. Ovdje ću ponoviti da kvaliteta fotografije ovisi o nizu drugih parametara što dodatno relativizira pojam kvalitete.

Video kamera snima HD video isječke u rezoluciji 720p s frekvencijom od 30 slika u minuti (30 fps), a kao točka na „i“ tu je kontinuirani autofokus. Snimljeni video zapisi su vrlo dobri i u usporedbi s onima učinjenim drugim uređajima možemo ih svrstati u sam vrh.

Slijede primjeri video zapisa

Stranice: 1 2 3 4 5


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT