Recenzija: Sony Xperia go

Kamera

Sony Xperia go dolazi s 5 MP kamerom opremljenom LED bljeskalicom. Ponuđene su osnovne opcije kao što su podešavanje ekspozicije, ISO osjetljivosti, izbor scena, ali i dodaci poput detekcije lica i geotagging. Kamera ima mogućnost snimanja 3D fotografija koje kasnije možete pregledati na odgovarajućem TV-u ili monitoru.

Kvaliteta snimljenih fotografija donekle zadovoljava kriterije cjenovnog razreda u kojem se uređaj nalazi, no svakako je mogla biti i bolja.
Kao što je već rečeno, nedostatak fizičke tipke za kameru snimanje fotografija pod vodom čini nemogućim, što na ovakvom uređaju smatramo propustom.

Kad je snimanje videa u pitanju malko smo razočarani. Ne toliko zbog kvalitete već zbog izostanka mogućnosti snimanja Full HD (1080p) videa, a koje je podržano skoro kod svih uređaja s dvojezgrenim procesorima. Dakle, najveća rezolucija koju ćete ovim uređajem snimiti je 720p što nije loše, ali eto, moglo je i bolje. Sama kvaliteta videa iznenađujuće je dobra, a video je pun detalja i bez previše šuma.

Baterija

Baterija kapaciteta 1305 mAh neće oduševiti, ali neće ni razočarati. Relativno mali zaslon male rezolucije nije veliki potrošač što ovom uređaju daje određenu prednost. Uz stalnu internetsku vezu (3G+WiFI), sinkronizaciju jednog mailboxa, aktivan Google Talk i Facebook te uz umjerenu upotrebu Sony Xperia go izdržala je nekih 30 sati.

Zaključak

Zadnjih mjeseci Sony nas je nekoliko puta iznenadio kvalitetnim uređajima po sasvim pristojnim i razumnim cijenama pa nema razloga da se isto ne ponovi i s Xperijom go. Za cca. 2.300,00 kuna, koliko uređaj košta u slobodnoj prodaji, dobivate dvojezgreni procesor i performanse na razini više klase. Zaslon male rezolucije neće vas oboriti s nogu, ali je sasvim ugodan i funkcionalan. Na mobitel otporan na vodu i prašinu u prilično kompaktnom kućištu ne nailazimo svaki dan, a u kombinaciji s dobrim hardverom predstavlja izvrstan omjer uloženog i dobivenog. Vidjeli smo da je upotreba pod vodom ograničena, kako po dubini vode i vremenu boravka tako i po nemogućnosti snimanja fotografija, dok je s videom stanje ipak bolje.
Ukupno gledajući, od Xperije go ne možete očekivati da snima vaše ronilačke podvige i promalaske amfora, ali svakako može poslužiti za neobaveznu zabavu u plićaku. Također, ako se bavite trčanjem vodonepropusni uređaj će vam dobro doći jer ga možete strpati u džep, bez straha da će mu znoj naškoditi. Isto tako ga možete koristiti i prilikom treninga plivanja i uz upotrebu adekvatne aplikacije zabilježiti željene podatke.

Kao što je već rečeno, Xperia go se nalazi u slobodnoj prodaji, a vjerujemo da će se uskoro naći i u ponudi operatera.

Detaljne specifikacije potražite na stranicama proizvođača.

Stranice: 1 2 3


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT