Recenzija: Sony Xperia miro

Već smo konstatirali da je Sony ove godine na tržište izbacio zaista velik broj modela temeljenih na Androidu, a donji cjenovni razred je taj u kojem ovaj proizvođač želi pokriti svaki mogući kutak. Tako nakon manjeg modela Xperia tipo s 3,2” zaslonom, na test nam dolazi model Xperia miro koji donosi malčice veću dijagonalu od 3,5 inča, bolju kameru i još nekoliko sitnica.

Osnovne karakteristike

– Dimenzije: 113 x 59.4 x 9.9 mm
– Masa: 110 grama
– Zaslon: 3,5″ LED Backlit 320 x 480  točaka, 165 ppi
– Procesor: Cortex-A5 takta 800 MHz
– Grafički procesor: Adreno 200
– RAM: 512 MB
– Interna memorija: 4 GB; 2,5 GB dostupno korisniku
– Utor za microSD memorijske kartice
– Kamera: 5,0 MP
– Video kamera: 640 x 480, 25 fps
– Operativni sustav: Android 4.0 Ice Cream Sandwich
– Stereo radio s RDS-om
– Baterija: 1500 mAh

Prednosti

– Solidna kamera
– Cijena

Nedostaci

– Stariji procesor
– Nema podršku za DivX

Dizajn, kućište i ergonomija

Sony Xperia miro dolazi u plastičnom kućištu u skladu, što je u skladu s cjenovnim razredom. Premda se za većinu Sonyjevih modela ne može reći da su klasično dizajnirani, Xperia miro je onaj koji će prekršiti to pravilo. Za razliku na većine svoje braće i sestara, obilježavaju ga relativno pravilne dizajnerske linije i nema ničeg posebnog što bi promatraču sa strane eventualno upadalo u oko.

S prednje strane imamo glazuru s vidljivim odsjajem, a na poleđini gumirani poklopac koji zbog svoje prirode dobro leži u ruci i ne dozvoljava klizanje.
Tipka za uključivanje je dobila pomalo neobičnu poziciju tj. nalazi se na lijevoj strani vrha kućišta, a društvo joj čini 3,5 mm audio utor. Dvodijelna tipka za podešavanje glasnoće nalazi se na uobičajenom desnom boku, no smještena je pri samom vrhu. Fizička tipka za kameru na ovom je modelu izostala, a treba napomenuti da su sve ostale općenito dobro ukomponirane u kućište. Ipak, njihova minimalna odignutost od površine pomalo otežava pritiskanje, pa će biti potrebno malo privikavanja.

Tri kapacitivne tipke ispod zaslona izvrsno su izvedene i nije ih potrebno nekoliko puta pritisnuti kako bi reagirale. Naime, čak i kod nekih skupljih Sonyjevih modela ove su tipke prilično sitne i zahtijevaju iznimnu preciznost kako bi reagirale, pa nas je Xperia miro zato ugodno iznenadio.

Kompaktne dimenzije osiguravaju jednostavno i ugodno rukovanje, a spomenuta gumirana površina poleđine sprečava klizanje uređaja iz ruku

Zaslon

Sony Xperia miro dolazi s 3,5-inčnim zaslonom koji je u osnovi također LCD kao i kod modela Xperia tipo, no ovaj koristi LED-backlit tehnologiju koja se odlikuje nešto boljim prikazom boja i smanjenom potrošnjom energije. Ipak, kutovi vidljivosti su i dalje ispod kriterija koje definiraju IPS-LCD i AMOLED zasloni.
Vidljivost na dnevnom svjetlu je sasvim prihvatljiva i bilo kakav tekst je moguće bez problema pročitati. Preciznost i odaziv su također na prilično visokoj razini, što očito postaje standard i u nižem cjenovnom razredu.

Stranice: 1 2 3


 

130 komentara

 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT