Recenzija: Sony Xperia S

Nakon što je otkupio Ericssonov udio u zajedničkoj kompaniji Sony je u veljači na MWC-u u Barceloni predstavio novu generaciju uređaja iz serije Xperia. Top model stiže pod nazivom Sony Xperia S koji će svojim vrhunskim performansama u kombinaciji sa zanimljivim dizajnom pokušati osvojiti što veći dio tržišta. Prema onome što smo u ovih desetak dana druženja s dotičnim modelom vidjeli to uopće neće biti problem.
Iako možda neće moći izravno konkurirati nadolazećim modelima s 4-jezgrenim procesorima svojom razumnom cijenom zapravo se postavlja kao najbolji omjer uloženog i dobivenog.

Osnovne karakteristike:

– Dimenzije: 128 x 64 x 10.6 mm
– Masa: 144 grama
– Zaslon: 4,3” LCD 1280 x 720, Sony Bravia Engine
– Procesor: 2-jezgreni Snapdragon, 1,5 GHz
– RAM: 1 GB
– Interna memorija: 32 GB
– Operativni sustav: Android 2.3.7 Gingerbread
– Kamera: 12 MP
– Video kamera: 1080p, 30 fps, kontinuirani autofokus
– HDMI utor
– DLNA povezivost
– FM radio s RDS-om
– Baterija: 1750 mAh

Nedostaci:

– Micro SIM
– Dolazi s Gingerbreadom umjesto ICS-om

Dizajn i kućište

Dosadašnje Sony Ericssonove modele pratila je specifična dizajnerska nota po kojoj su bili iz daleka prepoznatljivi. Čak i sada kada smartphone uređaji sve više nalikuju jedan drugom Sony Xperia S sa svojim oštrim bridovima, pločastim izgledom i diskretnom prozirnom trakom na dnu kućišta iskače iz stereotipa. Naravno, uvijek će postojati i oni koji ovakvim, uvjetno rečeno, radikalnim dizajnom neće biti odušvljeni, no jedno je sigurno: Sony Xperia S izgledom se sasvim dovoljno razlikuje od konkurencije.
Kada je zaslon isključen  pogledom na uređaj ne možete vidjeti njegov rub, odnosno okvir jer je izvrsno integriran u ravnu crnu površinu koja se praktički proteže od ruba do ruba kućišta. Ono što je toj savršeno ravnoj površini vidljivo jesu Sonyjev logo, prednja kamera te točke koje označavaju kapacitivne tipke.

Donji dio kućišta je također zanimljiv jer dolazi s doslovno prozirnim pojasom u kojem su ugrađene oznake funkcijskih tipki. Iako zanimljiv ovakav će vas koncept u startu nepotrebno zbuniti jer se pritiskom na oznake zapravo ne događa ništa. Za željenu funkciju morat ćete pritisnuti točku na crnoj podlozi koja se nalazi iznad tog prozirnog dijela.
Na desnom boku imamo vratašca za HDMI utor koji je iz nekog razloga odvojen od micro USB utora koji se opet nalazi na suprotnoj strani. Naime, neki proizvođači već odavno u svoje uređaje ugrađuju tzv. MHL utor koji objedinjuje HDMI i USB tako ovo rješenje na Xperiji S i nije napraktičnije.
Nadalje, tipka za podešavanje glasnoće se nalazi skoro na sredini bočnog dijela uređaja što je također malo nezgodno.
Ono što veseli jest hardverska tipka za kameru koja se nalazi na uobičajenom mjestu. Ova tipka je u zadnjih nekoliko godina doslovno isčezla sa smartphone uređaja, a drago mi je vidjeti da se Sony tu ipak drži svoje tradicije čime dokazuje da ju je ipak moguće kombinirati s vrhunskim dizajnom.

Stranice: 1 2 3


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT