Recenzija: Sony Xperia S

Video reprodukcija

Iako video player ne postoji kao zasebna aplikacija Sony Xsperia S će sav video sadržaj reproducirati izravno iz galerije. Podržani su svi popularni video formati kao npr. DivX i x.264 što znači da ćete bez problema moći gledati .avi i .mkv filmove. Ipak, ukoliko želite gledati filmove s titlovima morat ćete u Google Play trgovini pronaći alternativu. Jedan od najboljih i s podrškom za najširi spektar procesora svakako je vPlayer.

Kamera

Napokon smo došli i do najboljeg dijela uređaja. Sony Xperia S dolazi s 12 MP kamerom i u tom segmentu definitivno predstavlja sam vrh ponude. Dolazi s LED bljeskalicom i Exmor R senzorom koji omogućuje kvalitetnije fotografije u uvjetima slabijeg osvjetljenja.
Kvaliteta snimljenih fotografija je neupitna, kontrast je odličan, a prikaz detalja izuzetan. Naravno, kvaliteta će ovisiti od slučaja do slučaja ovisiti kao i o ispravnom odabiru postavki ambijenta, fokusu i osvjetljenju. 12 MP slike snimljene su u odnosu 4:3, a 9 MP u odnsou 16:9. Tu je još i mogućnost snimanja 2 MP fotografija u 4:3 i 16:9 omjeru.
Uz vrlo veliku kvalitetu fotografija kamera Xperije S donosi i širok spektar dodatnih mogućnosti kao npr. pretvaranje 2D slike u 3D koju je moguće pregledati na kompatibilnom monitoru ili TV-u. Tu je još i panoramska fotografija u 2D i 3D tehnici te sweep multi-angle efekt.

Sučelje kamere je minimalističko i jednostavno. Na glavnom zaslonu nalaze se osnove opcije: prebacivanje u video način, prečica do albuma te opcije izbora scena i načina snimanja. Pritiskom na tipku opcije dobivamo ostatak alata, dakle izbor rezolucije, samookidač, geotagging itd.

Video kamera snima video u Full HD rezoluciji tj.1080p (30 fps), sa stereo zvukom i u mp4 formatu. Video isječci snimljeni ovom kamerom su u ranzini klase, dakle jedni od najboljih.

Baterija

Kao i kod ostalih dvojezgrenih Androida s velikim zaslonima baterija će uz umjereno-intezivnu upotrebu izdržati jedan dan. Sve preko toga je rezultat kompromisa i prilagođavanja vaših navika kako biste dobili koji sat autonomije više.

Zaključak

U kategoriji Androida s dvojezgrenim procesorima Sony Xperia S u ovom je trenutku najjači model, a tu bi titulu mogao ponijeti i općenito da upravo nije započela prodaja  prvih uređaja s četverojezgrenim procesorima.
Kod Xperije S treba upamtiti tri stvari: vrhunski pogonski stroj, vrhunski zaslon i vrhunsku kameru. Ipak, najvažnja stavka kod ovog uređaja je cijena zbog koje će Xperia S i nakon dolaska 4-jezgrenih uređaja biti najbolji omjer uloženog i dobivenog.
Naime, Sony Xperia S kao slobodan uređaj može se nabaviti već za 4000,00 kuna što je s obzirom na politiku cijena drugih proizvođača u Hrvatskoj relativno povoljno i razumno.

Ako kao glavnu manu navedemo nedostatak najnovije verzije Androida, tj. ICS-a tada tek možete biti spokojni jer to znači da je sve ostalo na svom mjestu, a nadogradnja će ionako stići ubrzo.

Kao izravnu konkurenciju Xperiji S mogli bismo navesti Galaxy Nexus te nadolazeći HTC One S, dok se npr. Samsung Galaxy S II zbog rezolucije zaslona više ne može natjecati s najnovijim modelima.

Uređaj na testiranje ustupio SonyMobile.

Stranice: 1 2 3


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT