Rekordna prodaja iPhonea tijekom prvog vikenda

iphone_6_iphone_6_plus

Apple je danas objavio da je prodao rekordni broj iPhonea tijekom prvog vikenda i to 10 milijuna. Usporedbe radi, lani je tijekom prvog vikenda prodano 9 milijuna iPhone 5s i 5c. Novi rekord je sasvim očekivan s obzirom da je iPhone stigao u dvije veličine, s većim zaslonima i novim dizajnom.

Prodaja je na većim tržištima počela u petak, a ovih će se dana proširiti i na druge zemlje. Preko vikenda smo saznali da će se iPhone 6 i iPhone 6 Plus u utorak, dakle sutra, naći u prodaji i kod nas, a prodavat će ih HGspot u slobodnoj prodaji. Kad će doći kod drugih trgovaca i u ponudu operatera, još uvijek nije poznato.

Ne treba uopće sumnjati da će dva nova iPhonea oboriti sve dosadašnje rekorde. Apple se napokon  prilagodio zahtjevima tržišta i ponudio veći osnovni model, ali je istovremeno pokrio i sve popularniju kategoriju phableta. Nažalost, zbog Appleove politike škrtog puštanja informacija u javnost, vjerojatno nećemo saznati omjer prodanih 4,7″ i 5,5″ iPhonea, već ćemo se morati osloniti na nagađanja analitičara i insajdera.

 

 
 
Najnovije recenzije

Najčitanije recenzije
Top teme

This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT