Rekordna prodaja iPhonea tijekom prvog vikenda

iphone_6_iphone_6_plus

Apple je danas objavio da je prodao rekordni broj iPhonea tijekom prvog vikenda i to 10 milijuna. Usporedbe radi, lani je tijekom prvog vikenda prodano 9 milijuna iPhone 5s i 5c. Novi rekord je sasvim očekivan s obzirom da je iPhone stigao u dvije veličine, s većim zaslonima i novim dizajnom.

Prodaja je na većim tržištima počela u petak, a ovih će se dana proširiti i na druge zemlje. Preko vikenda smo saznali da će se iPhone 6 i iPhone 6 Plus u utorak, dakle sutra, naći u prodaji i kod nas, a prodavat će ih HGspot u slobodnoj prodaji. Kad će doći kod drugih trgovaca i u ponudu operatera, još uvijek nije poznato.

Ne treba uopće sumnjati da će dva nova iPhonea oboriti sve dosadašnje rekorde. Apple se napokon  prilagodio zahtjevima tržišta i ponudio veći osnovni model, ali je istovremeno pokrio i sve popularniju kategoriju phableta. Nažalost, zbog Appleove politike škrtog puštanja informacija u javnost, vjerojatno nećemo saznati omjer prodanih 4,7″ i 5,5″ iPhonea, već ćemo se morati osloniti na nagađanja analitičara i insajdera.

 

 
 

Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT