RIM će možda prodati hardversku diviziju ili licencirati BlackBerry 10

balckberry-10

Thorsten Heins, izvršni direktor RIM-a za njemački Die Welt izjavio je kako kompanija inzezivno razmišlja o prodaji hardverske divizije, dakle onog dijela koji se bavi proizvodnjom smartphone uređaja. Heins je dodao kako postoji i opcija licenciranja novog BlackBerry 10 operativnog sustava u koji je kompaniija uložila dosnovno sve i o čijem uspjehu praktiči ovisi.

RIM za sada još uvijek ima 2,9 milijardi dolara rezervi gotovine i nikakva odluka neće biti donesena na prečac, istaknuo je Heins te dodao kako će pričekati reakciju tržišta na novi BlackBerry 10 OS i nakon toga donijeti oduku o narednim koracima.

Podsjetimo, datum predstavljanja BlackBerry 10 OS-a je 30. siječnja, a taba bismo napokon trebali ugledati i nove uređaje.

 
      
 • Igy

  Po mojem mišljenju bila bi odlična ideja kad bi Nokia kupila licencu BB os-a 10 i predstavila qwerty mobitele. Budimo realni, sučelje win phona 8 je za malene ekrane čisto sr*nje.

 • Kile

  Meni se čini da će oni lagano ključ u bravu, kad čuješ ovakve izjave sve ti je jasno!

 • Lex

  Treba pričekati reakciju na BB10 pa onda suditi… Ne budu oni propali, jedino najgore što im se može dogoditi jest da pređu na Android i da se utope u masi, ali opet i s te strane imali su i imaju a i imati će najbolje gwerty mobitele, tako da nema zima za njih u slučaju Androida, jer nisu svi za pisanje po taču. Ako BB10 bude solidan, već imaju jednog kupca 😀

 • dado77

  nemaju sanse ne mozes se izvlaciti na jedan mob ili os…… android je free platforma. …kao i gmail i ostalo. ..
  tko je spreman dati novce za os bez ozbiljne aplikacije…da ne putujem ne bi vise bb vidio. …

 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.  [ U redu ]