SAD odobrio Huaweiju nabavu čipova za automobile

Kako piše Reuters, kineski tehnološki div Huawei dobio je dozvolu američke administracije za nabavu čipova za automobile u vrijednosti od više stotina milijuna američkih dolara. Nakon što je sankcijama SAD uveliko suzbio Huaweijeve ambicije u segmentima smartfona i mrežne opreme, ova dozvola pokazuje da tvrtkine ambicije u autoindustriji ne smatraju prijetnjom za nacionalnu sigurnost.

Dozvole su dobivene tijekom posljednjih mjeseci, a Reutersovi izvori specificiraju da komponente koje Huawei nabavlja ukučuju zaslone, senzore i čipove. Komponente za autoindustriju generalno se smatraju manje sofisticiranim u odnosu na smartfone, iako prema Reutersu neke odobrene komponente mogu imati “5G mogućnosti”.

Huawei svoje poslovanje sve više okreće softveru i autoindustriju jer mu je poslovanje u do sada dva najjača segmenta – smartfonima i mrežnoj opremi, uvelike otežano zbog sankcija. Nedavno smo vidjeli guranje Harmony ekosustava, a sam Huawei je za Reuters izjavio da se tvrtka pozicionira da bude dobavljač pametnih komponenti za autoindustriju. Osim softvera i, čini se, dijelova za automobile, Huawei i dalje ulaže u razvoj dodataka poput slušalica, pametnih satova, ali i monitora, tableta i laptopa. Tvrtka je službeno predstavila i nove smartfone iz P50 serije, ali jasno je da dok traju sankcije nad nabavom “modernih” komponenti za smartfone, Huawei u tom segmentu neće ostvariti neki uspjeh.

 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT