Samsung Electronics u 3. kvartalu zabilježio pad dobiti od 30%, mobilna divizija čak 96%

samsung-3-kvartal-2016

Samsung Electronics je danas objavio konačne financijske rezultate za treći kvartal tekuće godine. Ukupni prihodi kompanije su iznosili 41,9 milijardi dolara, što je 7,5% manje u odnosu na isti kvartal lani. Operativna dobit je iznosila 4,5 milijardi dolara, što je za 30% manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine, dok je dobit prije oporezivanja pala za 19%.

Jedan od glavnih razloga za pad dobiti je povlačenje Notea 7 i događaja koji su uslijedili, no već ne prije nekoliko dana objavljeno da će ukupna izravna šteta premašiti pet milijardi dolara, dakle više od cijele tromjesečne dobiti kompanije. Sektor mobilnih komunikacija zabilježio je još veći pad dobiti, i to od čak 96%.

Samsung je u trećem kvartalu isporučio 72,5 milijuna smartfona, što predstavlja pad od 13,5% u odnosu na isto razdoblje lani. Ovime je zauzeo 20% tržišta, što ga još uvijek drži na prvom mjestu, i to ispred Applea koji je s 42,5 milijuna isporučenih iPhonea zauzeo 12,5% tržišta.

 
      
 • Alen

  Ako ništa, ovo je dobra prilika za druge Android igrače, ali i za Apple.
  Nebi bilo loše da se malo ujednači odnos snaga i da imamo bare 3-4 jača brenda koja bi se borila međusobno, a ne samo Apple i Samsung.

  Samsungu je ovo s Note 7 dodatno otežalo stvari jer o njihovoj mobilnoj diviziji ovisi i njihov odjel za proizvodnju komponenti.

 • Hari

  Ica se bacio u bunar…nema mi bi traga ni glasa…

 • mikac

  Pao Ica u bunar strasna stvar
  joj strasna stvar.
  Nestao je Ici dah
  uhvatio Samsung strah
  pa ne prave više Note,
  spremaju sve da u S8 ode.

 • darko pašalić

  glupost preveliki je samsung da bi opstao radi jednog mobitela nije to apple koji cijedi kupce na sve strane od itunesa do beskraja samo da se održe

 • Ica

  Neki ljudi rade za razliku od nekih ovdje koji pišu takve gluposti , te se ponašaju kao neki klinci od 10 godina a vjerovatno nisu ni daleko od tih godina s obzirom na razmišljanje! Mislim da sam s tim sve rekao , dečki kad budete znali nešto o tehnologiji ili kad naučite slobodno recite da se nasmijemo jer dosta nam je smijeha od tih sklepanih izjava i stihova koji su BOŽE sačuvaj !

 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.  [ U redu ]