Prvi smartfon s Gorilla Glass 4 zaštitnim slojem je Samsung Galaxy Alpha

Alpha-Note-600

Samsung Galaxy Alpha predstavljen je još ljetos, da bi se nešto kasnije pojavio u prodaji, a samim time i na našem testu. Prema tada dostupnim informacijama, uređaj je bio opremljen trećom generacijom Gorilla Glass zaštitnog sloja.

Sam Corning je nešto kasnije službeno predstavio Gorilla Glass 4, da bi tek danas objavio kako već postoji uređaj na kojem se ova njihova zaštita može naći. Moramo priznati da je ovo pomalo neobičan način predstavljanja novih tehnologija, no svkakao je korisni znati da Alpha sada ima jedan adut više.

Prema nekim izvorima, i Galaxy Note 4 je opremljen četvrtom generacijom Gorilla stakla, no pretpostavljamo da se ovo odnosi na primjerke koji tek trebaju biti proizvedeni i to kod oba modela.

U Corningu tvrde da najnovija generacija njihovog proizvoda može preživjeti oko 80% padova s visine jednog metra i to na grubu površinu. Zanimljiv je i podatak da je Gorilla Glass 4 tanak svega 0,4 mm, što je skoro dvostruko manje od 0,7 mm, koliko je imala treća generacija.

 

 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT