Samsung Galaxy Alpha – Recenzija

Dizajn i kućište

Metal frame Alpha

Ako do sada još niste shvatili, Samsung Galaxy Alpha dolazi u novokoncipiranom kućištu s metalnom osnovom, tj. okvirom, te plastičnim, odnsono staklenim dijelovima sprijeda i straga. U startu recimo da je plastični poklopac na stražnjem dijelu dosta sličan onome na Galaxyju S5, s određenom dozom “gumiranosti”. Dakle, vrlo ugodan za držanje u ruci i neće tek tako dozvoliti da vam uređaj isklizne.

No, vratimo se na okvir. Nemam namjeru ovdje stvarati nekakvu famu oko metalnog okvira, no u usporedbi s prethodnim Samsunogivm uređajima Alpha je svjetlosnim godinama ispred. Naravno, isto vrijedi i za Galaxy Note 4, no kod njega je sam okvir dobrim dijelom presvučen plastikom pa je dojam kod Alphe još bolji. Vidljivo je da je u finiš izrade uloženo puno, a metal ovakav kakav jest ne djeluje kao da će se brzo oguliti.

Impresivna je masa od samo 115 grama, a isto tako i tankoća od samo 6,7 milimetara. Dakle, Alpha je definitivno najtanji Galaxy do sada, a spada i u najlakše modele u ovoj gabaritnoj kategoriji općenito.

Da skratimo priču, nećemo pogriješiti ako kažemo da je Galaxy Alpha najbolje dizjaniran i najkvalitetnije izrađen Samsungov samrtfon do sada (ne zaboravljajući pritom Note 4) koji napokon ne djeluje jeftino. Štoviše, sada napokon možemo reći da i Samsung nudi premium materijale, čime će svakako osvojiti nove kupce, ali i zadovoljiti one koji su do sada skupo plaćali uređaje izrađene iz jeftinijeg materijala.

Fizičke tipke, slično kao na Noteu 4, također djeluju profinjeno i nešto su tvrđe na dodir. Ovdje imamo uobičajeni Samsungov raspored gdje je ona za uključivanje na desnom, a dvodjelna za podešavanje glasnoće na lijevom boku. Ispod zaslona se smjestila tradicionalna home tipka na kojoj se nalazi i čitač otisaka prstiju, a oko nje dvije kapacitivne tipke s mogućnošću podešavanja trajanja osvjetljenja.

Na donjem rubu se nalaze microUSB utor i vanjski zvučnik, a na gornjem 3,5 mm audio utor. Sa stražnje strane nalazimo modul kamere i pored njega LED bljeskalicu sa senzorom za mjerenje otkucaja srca, isto kao na Galaxyju S5 i Noteu 4.

Na kraju ovog dijela recimo i to da je metalni rub malčice oštar pa bi oni naviknuti na obline u početku mogli malo gunđati, no kad se jednom priviknu, teško će se vratiti plastiku ili imitaciju kroma.

Stranice: 1 2 3 4


 
 
Najnovije recenzije

Najčitanije recenzije
Top teme

This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT