Samsung Galaxy Alpha – Recenzija

Dizajn i kućište

Metal frame Alpha

Ako do sada još niste shvatili, Samsung Galaxy Alpha dolazi u novokoncipiranom kućištu s metalnom osnovom, tj. okvirom, te plastičnim, odnsono staklenim dijelovima sprijeda i straga. U startu recimo da je plastični poklopac na stražnjem dijelu dosta sličan onome na Galaxyju S5, s određenom dozom “gumiranosti”. Dakle, vrlo ugodan za držanje u ruci i neće tek tako dozvoliti da vam uređaj isklizne.

No, vratimo se na okvir. Nemam namjeru ovdje stvarati nekakvu famu oko metalnog okvira, no u usporedbi s prethodnim Samsunogivm uređajima Alpha je svjetlosnim godinama ispred. Naravno, isto vrijedi i za Galaxy Note 4, no kod njega je sam okvir dobrim dijelom presvučen plastikom pa je dojam kod Alphe još bolji. Vidljivo je da je u finiš izrade uloženo puno, a metal ovakav kakav jest ne djeluje kao da će se brzo oguliti.

Impresivna je masa od samo 115 grama, a isto tako i tankoća od samo 6,7 milimetara. Dakle, Alpha je definitivno najtanji Galaxy do sada, a spada i u najlakše modele u ovoj gabaritnoj kategoriji općenito.

Da skratimo priču, nećemo pogriješiti ako kažemo da je Galaxy Alpha najbolje dizjaniran i najkvalitetnije izrađen Samsungov samrtfon do sada (ne zaboravljajući pritom Note 4) koji napokon ne djeluje jeftino. Štoviše, sada napokon možemo reći da i Samsung nudi premium materijale, čime će svakako osvojiti nove kupce, ali i zadovoljiti one koji su do sada skupo plaćali uređaje izrađene iz jeftinijeg materijala.

Fizičke tipke, slično kao na Noteu 4, također djeluju profinjeno i nešto su tvrđe na dodir. Ovdje imamo uobičajeni Samsungov raspored gdje je ona za uključivanje na desnom, a dvodjelna za podešavanje glasnoće na lijevom boku. Ispod zaslona se smjestila tradicionalna home tipka na kojoj se nalazi i čitač otisaka prstiju, a oko nje dvije kapacitivne tipke s mogućnošću podešavanja trajanja osvjetljenja.

Na donjem rubu se nalaze microUSB utor i vanjski zvučnik, a na gornjem 3,5 mm audio utor. Sa stražnje strane nalazimo modul kamere i pored njega LED bljeskalicu sa senzorom za mjerenje otkucaja srca, isto kao na Galaxyju S5 i Noteu 4.

Na kraju ovog dijela recimo i to da je metalni rub malčice oštar pa bi oni naviknuti na obline u početku mogli malo gunđati, no kad se jednom priviknu, teško će se vratiti plastiku ili imitaciju kroma.

Stranice: 1 2 3 4


 
 

Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT