Samsung Galaxy Music: službena najavaSamsung je danas službeno predstavio smartphone fokusiran na reprodukciju glazbe pod nazivom Samsung Galaxy Music. Uređaj dolazi s dva vanjska stereo zvučnika i ugrađenim FM Stereo radijom.

Kao poseban dodatak, tu su Sound Alive i SRS funkcionalnosti. Sound Alive pojačava baseve i prilagođava njihovu kvalitetu sukladno tipu glazbe, dok SRS (Sound Retrieval System) glazbi dodaje određene efekte i simulira reprodukciju 5.1 kanalnog zvuka pomoću samo dva zvučnika. Samsung Galaxy Music sadrži i posebnu tipku (Music key) za brzi pristup aplikaciji za reprodukciju glazbe.

Što se ostalih detalja tiče, ovaj je model pozicioniran kao entry-level, dakle svrstava se u kategoriju cjenovno pristupačnih uređaja. Zaslon ima dijagonalu od 3 inča i rezoluciju 320 x 240 točaka. Za sada nije poznato koji ga procesor pogoni, no tu je 512 MB RAM-a, 4 GB interne memorije, utor za memorijske kartice, 3 MP kameru i 1300 mAh baterija. Operativni sustav na kojem je temeljen je Android 4.0 Ice Cream Sandwich.


Dimenzije uređaja su 110.1 x 59.0 x 12.25 mm, a masa 107 grama. Kada bude lansiran, na tržištu će pojaviti u običnoj i dual SIM varijanti.

Izvor