Samsung Galaxy Note 10 bi mogao doći s 45W brzim punjenjem

Industrijski špijun i jedan od najpouzdanijih cinkera iz segmenta pametnih telefona – Ice Universe, na Twitteru je objavio šifriranu ilustraciju sa slikom Leonarda Da Vincija i brojem 101101. Ovim poigravanjem, Ledeni očito želi uputiti svojevrsnu poruku, a upućenima nije trebalo dugo da zaključe kako se radi o nečemu vezanim uz nadolazeći Samsung Galaxy Note 10.

Naime, prema glasinama i dosadašnjim curenjima informacija „Da Vinci“ je kodno ime upravo za jesenski Samsungov top model. Ukoliko vam mozak funkcionira matematičko-informatički, kad ugledate natpis 101101 lako možete zaključiti da se radi o binarnom broju, koji u decimalnom sustavu odgovara broju 45.

S obzirom da je malo vjerojatno da će Note 10 nositi imati 45-inčni zaslon ili toliki broj cipela, najlogičniji zaključak je da se ta cifra odnosi na snagu brzog punjenja. Dakle, ako Iceov rebus riješimo na matematički način, Note 10 bi mogao doći s 45W brzim punjenjem, što je točno tri puta više od sadašnjeg standarda Samsungovih top modela, koji iznosi 15W, ako izostavimo Galaxy S10 5G, koji dolazi s 25W punjačem.

Prije nekoliko dana smo vidjeli da je Samsung predstavio 100W PD čipove, što upućuje na osjetno povećanje snage punjenja na budućim uređajima, a time i brzinu, no u startu je bilo iluzorno očekivati da će baš mobitel odmah podržavati ovoliku snagu.

100W će možda biti dostupno za prijenosnike i/ili tablete, ali može poslužiti i kao svojevrsna demonstracija moći. U svakom slučaju, ako se ove prognoze ostvare, 45W brzo punjenje će donijeti svojevrsnu revoluciju u Samsungov portfolio, budući da su aktualne brzine punjenja njihovih uređaja neusporedivo manje od onih koje nudi konkurencija.

Ovim bi Note 10 mogao postići briznu punjenja otprilike kao aktualni Huaweijevi uređaji, no to će ovisiti i o ostatku hardvera, ali i softveru. U svakom slučaju, vrijeme sporog brzog punjenja Samsungovih uređaja polako prolazi, tako da bi baterija Notea 10 definitivno mogla biti napunjena za nešto više od sat vremena, pod pretpostavkom da će joj kapacitet iznositi 4500 mAh, na što upućuju dosadašnje glasine.

Koliko je u svemu ovome istine, vidjet ćemo sredinom kolovoza, kada Note 10 bude službeno predstavljen.

Ilustracija: Phonearena

 
 

Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT