Android MWC 2013

Samsung Galaxy Note 8.0: službenoNakon što je mjesecima bio jedna od najlošije čuvanih tajni, Samsnug Galaxy Note 8.0 danas je napokon i službeno predstavljen. Ovaj 8-inčni tablet nije samo tablet, već je ujedno i telefon jer ima ugrađen modul za glasovne pozive, no vjerojatno će se kasnije pojaviti i verzija bez te mogućnosti. Dimenzije uređaja su, kao što već znamo, 210.8 x 135.9 x 7.95 mm, a masa 338 grama.

Ispod haube se nalazi četverojezgreni Exynos Quad procesor takta 1,6 GHz i 2 GB RAM-a. Uređaj ima utor za memorijske kartice i 16/32 GB interne memorije. Predstavljen je model koji podržava spajanje na HSPA+ mreže, dok su LTE  i Wi-Fi-only verzije u pripremi. Operativni sustav nažalost nije Android 4.2 kako se očekivalo, već 4.1.2. Zaslon ima rezoluciju 1280x800 točaka što daje gustoću od 189 ppi. Stražanja kamera ima senzor od 5 MP, a prednja 1,3. Kapacitet baterije iznosi 4600 mAh.

Kao i ostali Note modeli iz Samsunga, 8.0 je opremljen TouchWiz nadogradnjom i pratećim softverom za upotrebu s S-Pen olovkom i multi window funkcionalnost. Budući da je ova veličina tableta idealna za e-čitače, Samsung je u Note 8.0 ugradio mogućnost podešavanja LCD zaslona za ugodnije dulje čitanje.

Samsung Galaxy Note 8.0 u prodaju kreće početkom drugog kvartala, no za sada nema informacija o cijenama ni regijama u kojima će u početku biti dostupan. 

U nastavku slijedi objava za medije:
SEUL / ZAGREB - 24. veljače 2013 – Samsung Electronics Ltd, svjetski lider na području digitalnih medija i tehnologija digitalne konvergencije, danas je predstavio prvi tablet veličine osam inča na svijetu, GALAXY Note 8.0, koji čini novu eru inteligentne tehnologije Note koja će ponovno pokrenuti kategoriju tableta srednje veličine koju je Samsung osnovao 2010. godine. Pružanjem neusporedivih multimedijalnih performansi u kompaktnom zaslonu pogodnom za držanje u jednoj ruci, GALAXY Note 8.0 ima snagu i naprednu tehnologiju za razvijanje tablet iskustva te osigurano postizanje novih razina učinkovitog multi-taskinga, dok istovremeno pruža pogodnosti vrhunske funkcionalnosti glasovnog poziva. Također, inteligentna olovka S Pen objedinjuje posljednje inovacije i jednostavnost korištenja tradicionalne olovke i papira, stvarajući sofisticirano mobilno iskustvo koje će unaprijediti život u pokretu.

„Predstavljanjem prvog Samsung GALAXY Taba sa zaslonom veličine sedam inča u 2010. godini otvoreno je novo poglavlje u mobilnoj industriji. Sada, gotovo tri godine kasnije, Samsung nastavlja razvijati sektor koji zadovoljava zahtjeve modernog života“, izjavio je JK Shin, predsjednik odjela IT & Mobile Communication Division tvrtke Samsung Electronics.

„GALAXY Note 8.0 udiše novi život u ovu kategoriju, budući da pruža savršen spoj prenosivosti i svakodnevne produktivnosti – rezultat je novo rješenje koje stane u džep i koje poboljšava i obogaćuje naše svakodnevne živote, bilo na poslu ili u zabavi“, dodao je Shin.

U srži inovativnih rješenja modela GALAXY Note 8.0 nalaze se korisne funkcije, uključujući opcije za više prozora koje dijele prenosivi zaslon veličine osam inča i omogućuju optimalan pristup brojnim aplikacijama; nova generacija Samsungove inteligentne olovke S Pen s naprednom upotrebljivosti; pristup setu predložaka S Note i alatima koji omogućuju stvaranje, uređivanje, upravljanje i dijeljenje svakodnevnih dokumenata; Samsungova tehnologija za čitanje knjiga s optimiziranom rezolucijom, video i glasovnim pozivima*. Također, paket zanimljivih novih sadržaja i usluga za korisnike prethodno je postavljen na uređaj bez uključenih dodatnih troškova, inovativni Flipboard i Awesome Note, po prvi put na Samsung GALAXY tabletu.

Pametni dnevnik za život u pokretu
Tanak i dovoljno kompaktan da postane savršen suputnik za posao i zabavu u pokretu, GALAXY Note 8.0 donosi snažne performanse i funkcionalnost kako bi pružio podršku čak i najzahtjevnijim životnim stilovima. Dizajniran za pohranu i učinkovito upravljanje osobnim i profesionalnim podacima, nova era uređaja korisnicima pruža savršeni uređaj za organizaciju u džepnoj veličini. Praktični predlošci S Note i značajka S Planner pomažu pri upravljanju svakodnevnim zadacima, uključujući zabilješke na sastanku, listu zadataka pa čak i osobne zabilješke u dnevnik. Svi sadržaji mogu se unositi i ažurirati s najfinijim detaljima zahvaljujući napretku inteligentne olovke Samsung S Pen. Poboljšana preciznost dolazi uz mogućnost pretvorbe rukopisa u tekst i napredne alate za produktivnost koji podržavaju prepoznavanje formula i oblika, a sada su dostupni na dodir olovke S Pen.

Novi sadržaji i usluge

GALAXY Note 8.0 opremljen je s unaprijed postavljenim sadržajima i aplikacijama za korisnike masovnih medija. Nadograđena usluga Chat-On omogućava jednostavno dopisivanje u trenutku Instant messaging) i grupni chat u više formata – fotografije, video, glasovni poziv, kontakti – za jednostavnu i ugodnu komunikaciju. Awesome Note, integrirana aplikacija koja je po prvi put instalirana na tablete s modelom NOTE 8.0, ima sposobnost unošenja teksta bez ograničenja, uključujući Memo, dnevnik i popis stvari kojih se moramo sjetiti. Uz korištenje Flipboarda, RSS, društvene mreže i drugi izvori sjedinjuju se u jedan stilski format kako biste mogli uživati u svim vijestima i sjajnim životnim trenucima na jednom mjestu. Flipboard je razvio personaliziranu verziju aplikacije ekskluzivno za Samsung koja omogućava korisnicima korištenje olovke S Pen i pregledavanje naslova članaka ispod glavnog zaslona na Flipboardu. Naposljetku, značajka Smart Remote omogućuje univerzalni daljinski upravljač i elektronski programski vodič te na taj način pruža mogućnost upravljanja televizorom i jednostavno gledanje videa.


Novo doba S Pen inteligencije

Optimizirana za pomaganje u personalizaciji kreativnosti, olovka Samsung S Pen razvila se kako bi povećala svakodnevnu upotrebljivost i poboljšala izražavanje. Ugrađena u tablet, olovka S Pen proširenje je modela GALAXY Note 8.0. Izvlačenjem olovke iz uređaja, on će automatski pokrenuti inovativne značajke poput S Pen detekcije koja će predložiti prilagođene izbornike za koje smatra da su vam potrebni i Page Buddy, značajku koja će intuitivno aktivirati S Note početni zaslon kojeg ste posljednjeg adaptirali.

S Pen tehnologija je sada toliko napredna da više ne mora ni dodirivati zaslon. Sa značajkom Air View, S Pen samo treba prijeći iznad ekrana kako biste vidjeli pretpregled videa, e-mail poruka, fotografija i sastanaka u S Planeru bez otvaranja dokumenta ili aplikacije u potpunosti. S Pen Gesture omogućuje jednostavno uređivanje fotografija i sadržaja, dok Paper Artist i Photo Note omogućuju umjetničku personalizaciju fotografija.

Osim toga, po prvi put u kategoriji GALAXY NOTE, olovka S Pen može se koristiti za kontrolu fizičkog izbornika / tipke za korak unatrag pomoću WACOM tehnologije.

Makismizacija upotrebe masovne multimedije

Kreativan multi-tasking uz GALAXY Note 8.0 vrlo je jednostavan zahvaljujući inovativnoj značajki Dual View, opciji za prikaz dva prozora koja olakšava korištenje više zaslona odjednom. Dvostruki prikaz na podijeljenom zaslonu nudi optimalan rad različitih aplikacija, kao što je pokretanje opcije S Note na zaslonu web preglednika te omogućuje mijenjanje veličine sadržaja, kao i njegovo premještanje po potrebi.

Multi-tasking je proširen na telefonske pozive*. Pop Up Note omogućuje pristup S Noteu u bilo koje vrijeme za praćenje ključnih akcija, a Pop Up Video osigurava pretraživanje Interneta za vrijeme chata – veličina prozora sadržaja laganim pokretom jednostavno se može povećati ili smanjiti.

Savršen partner za informacije i zabavu
Prepun značajki za interakciju i zabavu, GALAXY Note 8.0 podržava vaše praktične svakodnevne potrebe. Mod za čitanje transformira GALAXY Note 8.0 u čitač e-knjiga, omogućuje optimalne uvjete za čitanje kako biste se mogli sklupčati i uživati u dobroj knjizi. Možete ga također pretvoriti u univerzalni daljinski upravljač s opcijom Smart Remote kako biste jednostavno upravljali televizorima, raznim setovima za podešavanje, DVD i Blu-ray playerima.

Za više informacija, molimo posjetite www.samsungmobilepress.com.