Samsung Galaxy S Recenzija

Funkcionalnost

Telefonski imenik je kao i kod ostalih Androida jasan i uredan. Prilikom postavljanja bilo kojeg Google računa moguće je sve kontakte sinkronizirati s imenikom. Ista stvar vrijedi  i za Facebook. S desne strane, uz sami rub imenika nalazi se traka za brzo traženje kontakata po početnim slovima. Na toj je traci cijela abeceda i dodirom na određeno mjesto, odnosno laganim skrolanjem po njoj odabire se početno slovo kontakta, a imenik u trenutku prikazuje sve kontakte s tim početnim slovom. Za svaki je kontakt moguće dodati ogroman broj detalja, a ako ste na uređaju istovremeno ulogirani u Google Talk svaki online kontakt će se pojaviti u imeniku označen zelenim/žutim kružićem, što je zgodna stvar za sve ovisnike o cahatanju. U imenik je dodana još jedna zgodna  mogućnost. Povlačenjem prsta preko kontakta udesno ostvaruje se poziv, a povlačenjem u lijevu stranu otvara se prozor za slanje poruke.

Kod slanja poruka, zadana postavka je SMS, a ako poruci dodate neki multimedijski sadržaj ona automatski postaje MMS. SMS poruke se prikazuju u tzv. threaded view obliku unutar žutih oblačića.

E-mail klijent podržava većinu POP/IMAP pretinaca, Exchange servis i Push funkcionalnost, a uveden je i jedinstveni inbox, slično kao na BlackBerryju. Ukoliko koristite više e-mail računa/pretinaca ova funkcionalnost vam olakšava pregled svih primljenih poruka, iako se svaka od njih zapravo nalazi u vlastitom inboxu.

Uz standardni e-mail klijent, postoji i Gmail aplikacija na kojoj je također moguće definirati višestruke Gmail račune. Ukoliko je aktivna u pozadini, Gmail aplikacija također omogućuje Push obavijesti o pristiglim e-mail porukama. Nažalost, Gmail aplikacija ne podržava skidanje privitaka, ali zato omogućuje trenutan pregled .doc .ppt .xls i .pdf dokumenata koji se nalaze u privitku. Ukoliko koristite Yahoo! možete iz Marketa skinuti odličnu Yahoo! mail aplikaciju.

Instant poruke je moguće slati putem Google Talk-a koji je na Android uređajima dio operativnog sustava i duboko je integriran u sam sustav, što izravno utječe na uštedu energije. Ukoliko želite koristiti ostale IM protokole instalirajte si neku od 3rd party aplikacija kao npr. Fring, Nimbuzz i sl.

Na ovom uređaju serijski dolazi Swipe input funkcionalnost. Radi se o nedavno prezentiranom inovativnom načinu unosa teksta povlačenjem prstom preko tipkovnice na zaslonu (bez podizanja) što omogućuje ubrzano pisanje. Osobno više volim tipkati na „stari“ način, međutim vidljivo je da ovaj način unosa teksta ima budućnost, pogotovo  nakon što se vremenom tehnologija usavrši.

Samsung Galaxy S dolazi s instaliranim ThinkFree Office uredskim alatima koji omogućuju pregledavanje i uređivanje .doc, .xls i .ppt dokumenata. Ovi alati su toliko jednostavni za korištenje da bi bilo pomalo degutantno opisivati ih u detalje.

Na Androidima je kalendar poseban doživljaj zbog mogućnosti njegovog korištenja unutar raznih widgeta koji omogućuju prikaz događaja na početnim zaslonima u raznim varijantama. Unutar kalendara, u vrhu zaslona prisutni su tabovi koji omogućuju brzu izmjenu dnevnog, tjednog ili mjesečnog pregleda događaja.

Web pregledmik

Web preglednik izrazito je jednostavan i bez nepotrebnih „egzibicija“. Web stranice u svakom trenutku moguće je pregledavati preko punog zaslona, a svi alati i postavke dostupni su u izborniku. Jedino se na vrhu zaslona nalazi URL traka s ikonicom za pristup bookmarksima. Zumiranje se odvija „štipanjem“ odnosno s pinch zooming metodom ili pomoću dvostrukog dodira. Tekst na stranicama sam se prilagođava stupnju povećanja.  Tu je i posebna YouTube aplikacija koja s lakoćom vrti sve video sadržaje.

Ukoliko vam je Flash neophodan i prije službene Froyo nadogradnje, instalirajte Skyfire za Android koji radi jednako dobro kao i standardni Android preglednik.

Stranice: 1 2 3 4 5


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT