Samsung Galaxy S22 serija – sve što smo do sada doznali

Samsung je prošlu godinu završio prilično uspješno, ponajviše zahvaljujući izvrsnim top modelima iz serije Galaxy S21. Vidjeli smo i novu generaciju preklopnih uređaja, a prekretnica u poslovnoj politici dogodila se ukidanjem Note serije.

Ipak, sudeći po glasinama i procurjelim informacijama, Note će se ove godine reinkarnirati u novom obliku, i to modelu Samsung Galaxy S22 Ultra. Kako stvari stoje, ovaj model će donijeti S-Pen olovku s integriranim utorom u kućištu, a dizajnom će zapravo više nalikovati na Note nego na Galaxy seriju, ponajprije zbog svog četvrtastog oblika. Pored najvećeg (Ultra) modela, očekujemo i dva manja, tj. Galaxy S22 i Galaxy S22+, koji će ipak nalikovati na prethodnike.

Što se specifikacija tiče, novi Galaxy S22 modeli će na europskom tržištu biti pokretani Exynos 2200 procesorom, dok će u onima namijenjenim američkom i azijskom tržištu kucati Snapdragon 8 Gen1. Što se radne memorije tiče, ona će biti dostupna u rasponu od 8 do 12 GB. Naime, najnovije glasine sugeriraju da ove godine nećemo vidjeti 16 GB varijantu Ultra modela, no to još nije potvrđeno.

Što se dijagonala zaslona tiče, još uvijek nemamo točne podatke, ali ne treba očekivati veća odstupanja od lanjskih. Isto vrijedi i za kamere. Iako je prilično izvjesno da će Samsung u nove modele implementirati određena poboljšanja za kvalitetu fotografija i videa, kvantne skokove u samoj tehnologiji ne treba očekivati.

Što se tiče baterija, njihov kapacitet bi se trebao neznatno smanjiti u odnosu na lanjske modele, a najjači model će podržavati 45W punjenje. Istina, ova tehnologija je predstavljena još prije dvije godine, a kako će utjecati na brzinu punjenja, ostaje za vidjeti. Također još nije jasno hoće li punjač biti sadržan u prodajnom pakiranju ili će se kupovati zasebno.

Sa softverske strane treba spomenuti da će S22 serija doći s Androidom 12 i One UI 4 nadogradnjom sučelja, a koje će novosti donijeti, također ostaje za vidjeti.

Samsung Galaxy S22 serija bi službeno trebala biti predstavljena 9. veljače, a u prodaju bi mogla krenuti 25. veljače. Po kojim cijenama, još nije poznato, no s obzirom na dosadašnja iskustva, to ćemo vjerojatno doznati iz glasina prije samog predstavljanja.

 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT