Samsung Galaxy S4 se u SAD prodaje bolje od iPhonea 5

Sjedinjene Američke Države, jedno od najvećih tržišta svega i svačega pa tako i smartfona odavno je predstavljalo izazov mnogim proizvođačima. Zadnjih nekoliko godina Apple je bio taj kojeg je u ovom biznisu praktički bilo nemoguće preteći, odnosno da neki drugi smartfon ovako nadmaši prodaju jednog od iPhonea. Ipak, čini se da tvrđava polako popušta i to pred naletom konkurencije iz Južne Koreje pa čak i unatoč lošoj percepciji u javnosti uzrokovanoj dugotrajnim sudskim procesima.

Tako je danas Businessinsider objavio da je Samsung Galaxy S4 u svibnju prvi put pretekao prodaju iPhonea 5 i to kod većine nacionalnih operatera. Od četiri američke nacionalne mreže, Verizon, Sprint, T-Mobile i AT&T, iPhone 5 je najprodavaniji uređaj samo kod ovog posljednjeg, dok je kod prva tri Samsung Galaxy S4 zabilježio bolje prodajne rezultate.

Naravno, razlog ovome je i činjenica što je iPhone 5 zapravo prošlogodišnji model, dok je Galaxy S4 star jedva mjesec dana. Kada Apple izbaci sljedeći iPhone, možemo ponovo očekivati promjenu trenda. Bilo kako bilo, Galaxy S4 je prvi uređaj koji je premašio prodaju iPhonea na jednom tako važnom tržištu kao što je američko, a kako će se situacija dalje razvijati, vidjet ćemo uskoro.

Podsjetimo, Samsung je u prvih mjesec dana uspio isporučiti preko 10 milijuna primjeraka Galaxyja S4, čime je postignut apsolutni rekord ove kompanije u prodaji bilo kojeg proizvoda ikad.

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.  [ U redu ]