Samsung Galaxy S8 i Galaxy S8 Plus u manje od mjesec dana prodani u 5 milijuna primjeraka

Ako se po jutru dan poznaje, Samsung će ove godine trljati ruke. Naime, neimenovani izvor iz ove kompanije javio je The Investoru da su Galaxy S8 i Galaxy S8 Plus u manje od mjesec dana prodani u pet milijuna primjeraka.

Budući da ova brojka obuhvaća oba modela, ne možemo znati koliki je udio svakog od njih. U Samsungu trenutno traju pripreme za lansiranje ovih uređaja u ukupno 120 zemalja svijeta, među kojima je i Kina, što znači da će se prodaja sljedećih mjeseci vjerojatno povećati.

Analitičari predviđaju da će Galaxy S8 dvojac do kraja drugog kvartala biti prodan u 20 milijuna primjeraka, odnosno u 50 do 60 milijuna do kraja godine. Usporedbe radi, Galaxy S7 i Galaxy S7 Edge su do kraja 2016. godine dosegli brojku od 52 milijuna prodanih primjeraka.

 
      
 • Marko

  Zvuči kao fina cifra. Ali… Iako Apple ne da konkretne brojeve van, već postotke i poraste/padove izražene u postotcima, sudeći prema prodaji iPhone6 i postotcima koje su dali za iPhone7, u prvom vikendu (2 dana) prodano je oko 13 milijuna primjeraka (iPhone 6, za kojeg su objavili brojeve, prodan je u preko 10 milijuna komada u prvom vikendu)

  To malo stavlja stvari u perspektivu

 • Ica

  Treba znati šta je pjesnik htio poručiti s ovom temom jel, ali vjerovatno nije ono na šta ti aludiraš jer svi dobro znaju koliko apple prodaje uređaja tako da se to ne da usporediti.

 • Dr. Proteus

  “To put into perspective” se ne može izravno prevoditi na hrvatski, zbog čega rečenica jednostavno glupo zvuči.

 • brat_goran

  Stvari se mogu staviti u perspektivu. Mislim da je ajfara svoj svijet, Samsung kao primus androida mu ne parira u prodaji i to je to.

 • Hari

  Evo vqm situacija iz ducana kolege kazu da se s8 nikad losije prodaje a da jedino od samsunga se trenutno prodaje je s7 i s7e tako da mogu oni govorit sto god oce kad ih ne ide…

 • Chopavi slim

  Prvo nemaju svi bijedan standard kao mi i bliža okolica, a recimo da sjever i zapad Europe kupuje uglavnom top model. Pričati o Apple u je drugo jer njihov marketing je totalno drugačiji od bilo kojeg Android proizvođača. Jer je Apple stvar prestiža barem kod nekih. Apple prodaje svoj uređaj uvijek kao top model i to je to, s tim da oni imaju toliko diverzificiranu distribuciju Iphona da to nitko ne može shvatiti kako to uopće uspjeva jer oni ne ovise o Telekomima već je to suprotno, za razliku od Androida kojih je puno i svi se bore da uđu u Telekom ponudu. A OS ko bilo koji proizvod ima mana. I IOS i Android

 • marko

  Slabo je to … Ja sam do daljnjega odustao od S8 … Nije mi sjeo dizajnerski

 • Raky_b

  s obzirom da se s8 po prvi put prodaje…mozess reci da je nikad losije, a mozes i da se nikad bolje nije prodavao, oboje je tacna konstatacija…
  ali ajd’ sta znaju analiticari i prodajne brojke, valjda trgovac i lokalnog ducana iz prve ruke vidi.

 • Ica

  Raky, hahaa zar ti ne znaš da on i njegovi prijatelji najbolje sve znaju , od toga šta se najbolje ili najgore popravlja ,šta se najbolje ili najgore prodaje , pa on je predvidio da će i zamjena razbijenog displaya s8 biti 3000kn kad gle ono 100 eura jeftinije od s7 haha, kakav analitičar takav i majstor. Rekoh jednom, žao mi Splićana koji njemu daju mob na popravak.

 • alexxx

  daj se molim te kloni droge i alkohola,vidis sta su napravile od tebe :-)))

 • Igor

  Uopće ne sumnjam da se u trgovinama slabo prodaje, osim najzagriženijih, oni koji ga misle kupovati u trgovini će čekati da mu malo padne cijena. Ali kako se ne prodaje, pogledaj u T-comu, tri dana ih nisu uopće imali na zalihi, danas su ponovo stavili na web i to samo u Orchid gray boji.

 • Chopavi slim

  Da istina prodaje se, ali samo u telelekomima i to po nekoliko primjeraka, pošto Androidi mijenjaju(snižavaju) cijenu praktički svaki tjedan. Pa t-mobile ih naruči možda 30-tak tako da to nije neka ogromna količina, ali bit je u tome da se u Europi oni prodaju dobro jer i cijena u odnosu na standard nije ogromna kao kod nas jer kod nas je s8 cijela plaća nekome, a na sjeveru i zapadu EU je to između 1/4 i 1/3 plaće još ako plate na rate 3-6 kao kod nas to i ne osjete

 • Igor

  I ti ga kenjaš, i Apple se na matičnom tržištu na kojem najviše i proda se itekako gura u njihove telekome i to im nosi glavninu prodaje a slobodna prodaja tek manji dio. Ovo sa 30kom neću ni komentirat, kao i padanju cijena na dnevnoj bazi, kad je netko neobjektivan, nema tu puno pomoći niti vrijedi truda ići argumentima na hrpu fanbojsvskih floskula.

 • Chopavi slim

  Čiji ono fan boy, Appleov? Ja Iphone u životu imao nisam niti želim. Samo Android(trenutno NOTE 4) naravno prije Symbian, a najveće tržište (Kina) Iphone nije osigurao kroz Telekom nego kroz svoje trgovine. Isto vrijedi i za VB . T-MOBILE NARUČUJE TJEDNO OKO 30 KOM ZA WEB SHOP S8 za pojedine centre ovisno o potrebama neki dobiju jednom u 2 mjeseca.

 • Ica

  Službena prodaja S8 krenula 28.4. tako da tvoje riječi uopće nemaju smisla !

 • Chopavi slim

  Ajd idi uhvati se nekog drugog da mu govoriš o smislu, ima ih ovdje dosta!

 • Ica

  Ja ti govorim o tvojim riječima da S8 dobiju jednom u 2 mjeseca a nema ni mjesec da je službena prodaja krenula.

 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.  [ U redu ]