Samsung Galaxy S8 navodno donosi Force Touch tehnologiju, ali samo na mjestu Home tipke

Ako je vjerovati najnovijim glasinama, Samsung bi u modelima Galaxy S8 i Galaxy S8 Plus mogao premijerno predstaviti vlastitu Force Touch tehnologiju, koju je navodno razvio za vlastite OLED zaslone i samo odabranim partnerima pokazao na MWC-u u Barceloni.

Ipak, kod ova dva modela Force Touch će navodno biti ugrađen samo u donji dio zaslona, kako bi pokrio home tipku. Naime, ako je vjerovati korejskim medijima koji inače prenose ovu vijest, Galaxy S8 će na mjestu virtualne Home tipke imati ugrađen posebni motor koji će prepoznavati jačinu pritiska te sukladno tome pokretati radnje kao što je otvaranje izbornika i slično.

Isti izvori navode da će potpuna implementacija Force Touch tehnologije uslijediti najesen, tj. na modelu Galaxy Note 8, što znači da bi zaslon trebao biti osjetljiv na jačinu pritiska cijelom svojom površinom.

Bilo kako bilo, Samsung će Galaxy S8 i Galaxy S8 Plus službeno predstaviti 29. ožujka, te ćemo tada doznati sve detalje.

 
      
 • Doktor

  odlicno su to smislili…svaka cast odlicno

 • a

  što znači ovo full rectangle kada ima 0,1” više?

 • Najjstarija djeca

  Isti vrag,inplementirati u donji dio ili cijeli ekran…

 • a

  ajde objasni kako je to isti vrag?

 • Alen

  Bit će da je taj Force Touch komplicirana tehnologija kad im treba 2-3 godine da je ugrade 🙃

 • Krešimir Blažev

  Nije komplicirana, ali bez adekvatne softverske podrške nema smisla. Potrebna je na razini operativnog sustava, a ovdje to nije slučaj. S obzirom da Google po tom pitanju ništa ne čini, Samsungovcima je valjda dosadilo čekat pa izlaze s polovičnim rješenjem.

 • Alen

  Ma kužim odprilike da nije komplicirana, čim ju je i Huawei imao prije par godina na svom mobitelu. Ali opet čudim se da jedan Samsung koji je nekad bio puno brži u prihvaćanju (netko bi mogao reci i u kopiranju) novih tehnologija s ovom toliko dugo čeka.
  Ta ovisnost o Googleu nije baš dobra. Tu se opet vraća na to da nije zgodno kada proizvođač mobitela nije ujedno i proizvođač OSa. Uvijek tu neko nekog zavlači i usporava.
  Ali opet bolje ikad nego nikada 😊

 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.  [ U redu ]