Samsung Galaxy Watch 3 s prvom nadogradnjom dobio mogućnost korištenja SpO2 senzoraSamsung je na Galaxy Unpacked događaju pored novog Note 20 i Note 20 Ultra smartfona predstavio treću generaciju Galaxy Watch sata temeljenu na vlastitom Tizen softveru. Upravo je taj softver, uz dobar dizajn i hardverske opcije, izdigao Watch 3 u sami vrh pametnih satova, rame uz rame čak s petom generacijom Apple Watcha. Premda je kapacitet baterije ostao isti, kao i procesor s Active Watch 2, kućište sata je promijenjeno, senzor otkucaja srca i mjerenja postotka kisika u krvi je poboljšan te softver unaprijeđen.

Sada će korisnici imati mogućnost bolje analize treninga trčanja, mogućnost boljeg praćenja kvalitete sna zahvaljujući poboljšanim algoritmima, a tu je i mogućnost upravljanja satom jednostavnim gestama ruke poput  zakretanje zgloba za odbacivanje razgovora i slično.

Nisu sve opcije odmah dostupne, ali Samsung je već pustio nadogradnju koja je u cijelom dijelu svijeta otključala mogućnost korištenja SpO2 senzora. Ono što nedostaje je mogućnost mjerenja jednokanalnog ECG-a, te tlaka, a te opcije su sada samo omogućene samo u Južnoj Koreji. Samsung je rekao da će opcija ECG-a biti dostupna kad sat prođe sve provjere različitih tijela država diljem svijeta. Ostaje pitanje hoće li mogućnost mjerenja krvnog tlaka ikada biti dostupna u Europi, no dobro je znati da ona postoji i da je Samsung aktivno razvija.

Najbolja stvar kod Samsung Galaxy Watcha 3 je njegova dostupnost diljem svijeta, pa tako i u Hrvatskoj te okolnim državama. Galaxy Watch3 je dostupan u trgovinama već od 7. kolovoza 2020 godine, po cijeni od 3000 pa do 4600 kn, ovisno o verziji.

Galaxy Watch3 dostupan je u 41mm i 45mm veličini u LTE i Bluetooth varijanti. Galaxy Watch3 41mm bit će dostupan u brončanoj i srebrnoj boji, dok će Galaxy Watch3 45mm biti dostupan u srebrnoj i crnoj varijanti. Titanium verzija sata, koja je ujedno i najskuplja, bit će dostupna kasnije tijekom godine.

Izvor