Samsung Galaxy Watch 3 s prvom nadogradnjom dobio mogućnost korištenja SpO2 senzora

Samsung je na Galaxy Unpacked događaju pored novog Note 20 i Note 20 Ultra smartfona predstavio treću generaciju Galaxy Watch sata temeljenu na vlastitom Tizen softveru. Upravo je taj softver, uz dobar dizajn i hardverske opcije, izdigao Watch 3 u sami vrh pametnih satova, rame uz rame čak s petom generacijom Apple Watcha. Premda je kapacitet baterije ostao isti, kao i procesor s Active Watch 2, kućište sata je promijenjeno, senzor otkucaja srca i mjerenja postotka kisika u krvi je poboljšan te softver unaprijeđen.

Sada će korisnici imati mogućnost bolje analize treninga trčanja, mogućnost boljeg praćenja kvalitete sna zahvaljujući poboljšanim algoritmima, a tu je i mogućnost upravljanja satom jednostavnim gestama ruke poput  zakretanje zgloba za odbacivanje razgovora i slično.

Nisu sve opcije odmah dostupne, ali Samsung je već pustio nadogradnju koja je u cijelom dijelu svijeta otključala mogućnost korištenja SpO2 senzora. Ono što nedostaje je mogućnost mjerenja jednokanalnog ECG-a, te tlaka, a te opcije su sada samo omogućene samo u Južnoj Koreji. Samsung je rekao da će opcija ECG-a biti dostupna kad sat prođe sve provjere različitih tijela država diljem svijeta. Ostaje pitanje hoće li mogućnost mjerenja krvnog tlaka ikada biti dostupna u Europi, no dobro je znati da ona postoji i da je Samsung aktivno razvija.

Najbolja stvar kod Samsung Galaxy Watcha 3 je njegova dostupnost diljem svijeta, pa tako i u Hrvatskoj te okolnim državama. Galaxy Watch3 je dostupan u trgovinama već od 7. kolovoza 2020 godine, po cijeni od 3000 pa do 4600 kn, ovisno o verziji.

Galaxy Watch3 dostupan je u 41mm i 45mm veličini u LTE i Bluetooth varijanti. Galaxy Watch3 41mm bit će dostupan u brončanoj i srebrnoj boji, dok će Galaxy Watch3 45mm biti dostupan u srebrnoj i crnoj varijanti. Titanium verzija sata, koja je ujedno i najskuplja, bit će dostupna kasnije tijekom godine.

Izvor

 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT