Samsung na satovima Tizen navodno planira zamijeniti Googleovim Wear OS-om

Samsungova posljednja uspješnica u području nosivih gadgeta, Galaxy Watch 3, mogla bi biti posljednja s Tizen softverom ako je suditi po glasini koju je objavio poznati cinker Ice Universe. Naime, on tvrdi da Samsung priprema novi sat koji će vrtjeti ne baš proslavljeni Googleov Wear OS.

Upravo je Wear OS jedan od glavnih razloga za veliku uspješnost Fitbit, Huawei i Xiaomi satova koji unatoč “manjoj pameti” su jednako dobri u obavljanju istih zadaća i baterija im traje nekoliko puta dulje. Wear OS satovi unatoč boljoj povezivosti s Android OS-om smartfona uglavnom su hardverski zahtjevni i jedu bateriju kao Lada benzin.

Samsung je pokušao konkurirati plasirajući svoje satove temeljene na Tizenu, no velike razlike u odnosu na Wear OS su se uglavnom istopile do te mjere da nema veće razlike između funkcionalnosti Galaxy Watch 3 sata i primjerice TicWatch Pro 3 koji sada odlično radi na Snapdragon 4100 platformi i posljednjoj verziji Wear OS-a.

Izvor / Via

 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT