Samsung navodno smanjuje proizvodnju smartfona zbog manje potražnjeNajveći je svjetski proizvođač smartfona prema pisanju Reuters smanjio proizvodnju, što je posljedica globalnog pada potražnje uzrokovanog ekonomskim neprilikama, odnosno smanjenom potrošnjom na elektroniku uslijed inflacije i ulaska u recesiju nekih svjetskih gospodarstava.

Samsungova tvornica Thai Nguyen u Vijetnamu proizvodi upola manje smartfona koje je proizvodila prošle godine, kako prenosi Reuters prema dojavama zaposlenika. Samsungove dvije tvornice u Vijetnamu godišnje isporuče 100 milijuna smartfona, dok je prošle godine Samsung globalno isporučio oko 272 milijuna smartfona. Reuters ostavlja mogućnost da je Samsung proizvodne kapacitete iz Vijetnama zamijenio nekim drugima u Južnoj Koreji ili Indiji, no to nisu uspjeli potvrditi.

Nedavno je objavljeno da Samsung na skladištu ima čak 50 milijuna neprodanih smartfona jer je proizvodni cilj za 2022. bio 334 milijuna uređaja očekujući veću potražnju, a ispostavilo se da je u trenutnoj godini potražnja manja od očekivanja. Imajuć toliku količinu uređaja na skladištu također može biti jedan od razloga navodne manje proizvodnje.

via