Samsung navodno zatvara posljednju tvornicu smartfona u Kini

Korejski ChoSun javlja kako je Samsung prestao proizvoditi svoje smartfone u vlastitim tvornicama u Kini i da će posljednja tvornica službeno biti zatvorena do kraja mjeseca.

Samsung je trenutno najveći proizvođač pametnih telefona na svijetu, no njegov udio na kineskom tržištu posljednjih 6 kvartala iznosi oko 1%. S padom prodaje uređaja u Kini, Samsung je postepeno smanjivao svoje proizvodne kapacitete jer je glavnina uređaja proizvodenih u Samsung tvornicama u Kini ujedno bila tamo i isporučivana. S jačanjem kineskih proizvođača, strane tvrtke na kineskom tržištu bilježe konstantan pad prodaje.

Samsung svoje smartfone proizvodi u Južnoj Koreji, ali i u Vijetnamu i Indiji, koji su posljednjih godina zahvaljujući zakonskim regulativama i jeftinoj radnoj snazi postali atraktivne zemlje za proizvođače smartfona.

Isto tako, zatvaranje vlastite tvornice ne znači da nijedan Samsung uređaj neće biti proizveden u Kini. Galaxy A6s i A10s već proizvodi kineski ODM za Samsung pa je lako moguće da će se Samsung više osloniti na partnere u zadovoljavanju potreba tržišta u budućnosti.

via: Sammobile

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]