Samsung navodno zatvara posljednju tvornicu smartfona u Kini

Korejski ChoSun javlja kako je Samsung prestao proizvoditi svoje smartfone u vlastitim tvornicama u Kini i da će posljednja tvornica službeno biti zatvorena do kraja mjeseca.

Samsung je trenutno najveći proizvođač pametnih telefona na svijetu, no njegov udio na kineskom tržištu posljednjih 6 kvartala iznosi oko 1%. S padom prodaje uređaja u Kini, Samsung je postepeno smanjivao svoje proizvodne kapacitete jer je glavnina uređaja proizvodenih u Samsung tvornicama u Kini ujedno bila tamo i isporučivana. S jačanjem kineskih proizvođača, strane tvrtke na kineskom tržištu bilježe konstantan pad prodaje.

Samsung svoje smartfone proizvodi u Južnoj Koreji, ali i u Vijetnamu i Indiji, koji su posljednjih godina zahvaljujući zakonskim regulativama i jeftinoj radnoj snazi postali atraktivne zemlje za proizvođače smartfona.

Isto tako, zatvaranje vlastite tvornice ne znači da nijedan Samsung uređaj neće biti proizveden u Kini. Galaxy A6s i A10s već proizvodi kineski ODM za Samsung pa je lako moguće da će se Samsung više osloniti na partnere u zadovoljavanju potreba tržišta u budućnosti.

via: Sammobile

 
 

Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT