Samsung potvrdio predstavljanje savitljivog smartfona 20. veljače

 

Samsung je danas na još jedan način službeno potvrdio da 20. veljače, pored jubilarnog Galaxyja S10, predstaviti i preklopni model sa savitljivim zaslonom. Nakon što je u studenom pokazao koncept ovakvog uređaja, isti je sada očito spreman za izlazak na tržište u svom konačnom obliku, što se dalo naslutiti po raznim najavama, a jedna od njih je vila postavljena na billboardu u centru Pariza.

Samsung je danas na Twitteru pustio novi teaser u kojem se natpis na spomenutom pariškom billboardu savija i odvija, što nedvosmisleno govori o namjeri da predstavi uređaj ovakvih karakteristika, a u međuvremenu je preveden i na engleski jezik.

Ono što je zanimljivo je to što nijedna špijunska fotografija ovog uređaja još nije procurila (gornja slika je samo ilustracija). Tu situaciju donekle objašnjava činjenica da savitljivi uređaj neće biti proizveden u tolikom broju primjeraka kao S10, pa je samim time i manje ljudi imalo prilike s njime doći u dodir.

Prema prvim neslužbenim informacijama, savitljivi Samsung će imati dva zaslona. Jedan, vanjski, imat će dijagonalu 4,58 inča u omjeru 21:9, a unutarnji, dakle onaj koji se rasklapa i savija – 7,3 inča u omjeru 4,2:3. Kod prvog će rezolucija iznositi 1960 x 480, a kod drugog 2152 x 1536 točaka.

Vidjeli smo da je u međuvremenu i Huawei dao do znanja da namjerava predstaviti savitljivi uređaj, što sada uvelike objašnjava činjenicu zašto je Unpacked event zakazan za 20 veljače, dakle četiri dana prije početka MWC-a.

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT