Samsung predstavio Bixby – osobnog asistenta koji želi biti bolji od Siri i Google Assistanta

Uz Galaxy S8, proteklih mjeseci dosta se špekuliralo i Samsungovom pametnom asistentu pod imenom Bixby, koji je danas napokon i službeno predstavljen. Nekih tjedan dana prije Unpacked eventa, na kojem će predstaviti Galaxy S8, Samsung je objavio pojedine detalje o svom novom proizvodu.

U Samsungu objašnjavaju da se Bixby već u samim temeljima razlikuje od Appleove Siri i Googleovog Assistanta. Prema njihovim riječima, Bixby karakterizira «kompletnost» (ili «potpunost»), što znači da će biti u stanju preuzeti potpunu kontrolu nad podržanim aplikacijama, dok drugi asistenti to rade djelomično.

Također, Bixby će biti svjestan sadržaja, omogućujući korisnicima aktivaciju unutar aplikacije, što će mu rezultirati razumijevanjem u kojoj se fazi aplikacija trenutno nalazi, odnosno do koje točke izvršenja je došla. Samsung ovdje nije ponudio puno detalja pa je preostalo samo nagađati, ali i uživo isprobati na Galaxyju S8 kada jednom stigne na test.

Usput recimo da će se Bixby uključivati posebnom fizičkom tipkom, koju smo već mogli vidjeti na špijunskim fotografijama Galaxyja S8.

Još jedna razlika u odnosu na postojeće asistente na tržištu je ta što će Bixby razumjeti što korisnik želi čak i ako čuje nepotpunu naredbu. Za prepoznavanje će koristiti prirodni jezik, (ma što to značilo) te će za dodatna pojašnjenja pitati samo ukoliko je to baš potrebno.

Bixby će na novim uređajima raditi s nekoliko predinstaliranih aplikacija, a na raspolaganju će biti i poseban SDK, koji će developerima poslužiti za dodavanje Bixbyja u njihove aplikacije.

Za očekivati je da će Bixby raditi na engleskom i još nekom od dominantnih svjetskih jezika, dok se za hrvatski još neko vrijeme ne treba nadati.

Samsung

 
      
 • marko

  Ne kužim čemu to jer sigurno neće biti bolji od Google assistanta. A on će vjerojatno ići uskoro kao apk …

 • Ivan

  Valja napomenuti da je Samsung kupio tvrtku (citaj ljude) koji su stvorili Siri i da konacan proizvod koji ti ljudi rade i koji su napravili je daleko napredniji od njihovog provg proizvoda tj. Siri. Tako da ne sumnjam da je odrađen odlican posao i da je asistent mnogo naprednij od onog što možemo vidjeti na konkurentnom uređaju.

 • Mustrashh

  Siri je dosta obecavao. No onda ga Apple preuzima i taj projekt je trenutacno mrtav. Ni jedan od asistenata nije nesto posebno, no Siri je uvjerljivo najlosiji. A bili su prvi.

  Ok, ne skupljaju podatke o korisniku, pa im to otezava situaciju po pitanju digitalnog asistenta. No ako su vec odlucili ici tim putem, onda su morali valjda razraditi nekakvu strategiju. Ocito nista od toga.

  Ovdje vjerujem da Samsung moze imati nesto dobro. Samo je pitanje koliko su tu ekipu pustili da rade samostalno. Od prve iteracije ne ocekujem cuda, no s vremenom (i podacima), ovaj asistent moze postati samo bolji i bolji.

  No opet, tesko da ce se nositi s googleom. I ne shvacam zasto to uopce rade. Imaju googleov na pladnju, neka ga iskoriste.

 • GGWP

  Cortana je jako dobra XD

 • zver

  sve je to ok, samo s ukljucenim google assistantom, baterija mi traje i do 30% krace..fuj

 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.  [ U redu ]