Samsung predstavio ISOCELL HP1 200 MP senzor kamere- adut za Galaxy S22

Samsung je službeno predstavio novu generaciju kamera za smartfone, a najznačajnija među njima je ona sa senzorom ISOCELL HP1. Ovaj komad najmodernije tehnologije donosi 200 megapiksela i prvi uređaj koji će ga dobiti vjerojatno će biti nadolazeći Galaxy S22 Ultra. Naravno, nije isključeno da Samsung ovim senzorom u budućnosti opskrbi i druge proizvođače, poput npr. Xiaomija, što smo već vidjeli u drugim slučajevima.

ISOCELL HP1 donosi 0,64-mikrometarske piksele koji sa svrhu imaju poboljšati fokusiranje, dok će u uvjetima lošije osvijetljenosti ambijenta imati mogućnost grupiranja. Tako će uz pomoć Pixel-binning tehnologije moći grupirati između 4 i 16 piksela u jedan, što će na kraju rezultirati fotografijama realno manje rezolucije, ali zato većom kvalitetom u noćnim uvjetima.

Ovaj senzor bi također trebao poboljšati snimanje već aktualnog 8K 30 fps videa, odnosno donijeti ga na jednu višu razinu, tako da je samo pitanje vremena kad će novi 8K standard zamijeniti sadašnji 4K. Naravno, treba pričekati predstavljanje nove Galaxy S22 generacije, odnosno modela Galaxy S22 Ultra koji će bi novi senzor trebao premijerno predstaviti tržištu.

 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT