Samsung predstavio novi 43.7MP senzor za prednje kamere

Samsung Electronics preko objave za medije predstavio je svoj novi senzor kamere ISOCELL Slim GH1. Samsung je ovim senzorom uspio smanjiti veličinu pojedinog piksela na 0,7µm, što je prvi takav u industriji. Senzor se sastoji od 43,7 milijuna piksela, a veličina mu je otprilike 1/3.745″.

Ako vam zvuči čudno što Samsung kod senzora kamere hvali kompaktnost, kada općenito vrijedi što veći senzor to bolje fotografije, treba napomenuti da je riječ o senzoru optimalnom za “full-display” uređaje, dakle za prednju kameru. Cilj je proizvođača smartfona maksimalno smanjiti rubove oko zaslona, a manji senzor prednje kamere koji zadražava kvalitetu dosadašnjih (ili je čak podiže) svakako će tu pomoći.

Samsung koristeći 43.7MP i piksel binning tehniku spajanja 4 piksela u 1 u stanju je producirati 10.9MP fotografije, koje bi trebale biti ekvivalentne kao da su uhvaćene senzorom koji ima veličinu piksela od 1,4µm. Novi senzor podržava snimanje 4K videozapisa do 60 sličica u sekundi.

ISOCELL Slim GH1 podržava phase-detection autofokus, pa se nadamo da je fiksnom fokusu na prednjim kamerama odzvonilo, te elektroničku stabilizaciju slike. U masovnu proizvodnju kreće do kraja godine.

 
 

Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT